Presentation 03-08-01

Hej alla!
Demonen's Orizza här. (E: Råggrindans Otto,U: Demonen's Octavia)

Apan bus kallas jag allmänt av matte. Förmodligen har jag fått detta namnet, eftersom jag är ganska duktig på att klättra.;(tog kompostgallerna ner till källaren) när jag var 10 veckor + att att jag tycker att banan är jättegott!!
Jag bor i Malmö med 2 "Golden Retievergubbar" som är 10 och 11 år gamla. Hur kul är dom på en skala?? Giv mig styrka.
Inget bus där inte. Tur att vi är mycket nere på Brukshundsklubben, så jag kan få utlopp för mitt bubblande energiflöde. En hund som jag tycker är speciellt cool, är Demonen's Nintedo, AKA Nicklas. Vi leker på precis samma premisser, fastän han är ganska myckte större än vad jag är.

Jag återkommerr med vidare "businformation" senare.
Ha dé
O

Vilken höjdarhelg!!!! 03-08-04

Matte har bara klagat på tandvärk, husse har donat i källaren och Bubba (11-åringen), som var hos veterinären och tog prover i fredags för att han varit så trött, har varit näst intill medvetslös. Jag provade att reta upp Barney
(10-åringen) lite med diverse leksaker.Det var nästan att jag lyckades. Nästa gång kanske.
Inget spår i helgen alltså. Hoppas det blir till helgen som kommer.
Har varit en repa nere på klubben ikväll.Gick en runda ner om fältet, för att sedan inta platsen under träden, så att de tvåbenta fick sitt kaffe.
Jeeesus, vad trist.Det enda roliga var när jag nästan drog Robert av stolen. Såg riktigt skojigt ut faktiskt. Efter en stund blev min bön hörd. En kille, som visade sig komma från Demonen's dök upp från nästan tomma intet. Tror han heter D.Gunleik, men kallas för Perry nåt´''
Äntligen fick jag dra mina repor. Hur kul som helst.De tvåbenta sa hela tiden att jag är otroligt snabb. Det vet jag väl, So????

Nu är jag ganska nussig, så vi hörs senare.
Nattipömsinuff
O

 

Kan någon förklara följande beteendse för mig….. 03-08-11

......följade beteende hos de tvåbenta? Någon av de båda plockar ut metallmojen som jag bara älskar från skåpet.Därefter går vi ut i trädgården, där de kastar iväg denna moj.Jag hämtar den, snabb som en iller och jag är bara såååå jiiittteeduktig och bra tjejen, duktig flicka, mammas apa och fan och hans gamla moster.

När jag sedan på eget initiativ vill fortsätta denna lek inomhus senare på kvällen med diverse saker, kan jag märka en attitydsförändring.
Efter en stund med ganska avmätta fraser såsom: duktig flicka, tack så mycket, duktigt; heter det plötsligt: sluta nu, gå och lägg dig, håll inte på osv. Jag fattar ingenting, men det kanske kommer med åldern.
*Annars inget nytt direkt. Var på klubben en stund ikväll.JJaaa, vi satt under
träden.GÄÄÄSSP.Gick sedan en runda. Det gick lugnt till väga. Pensionärerna var med.
Efter detta körde vi till Limhamn, där de tvåbenta åt mjukglass. Vad vi fick?? Nada, men det kommer i "kagan", som matte brukar säga.

Nu hör jag att min kudde kallar på mig.
Nattipöms
O

 

Tjabba

03-08-17 Apan Bus här....

Så har även denna vecka förflutit med ett rasande tempo. Vi har varit på klubben ett par kvällar.Husse och matte har någon skolklass i spår.
På tal om spår ja; I lördags åkte vi äntligen ut i skogen, efter ett litet semesteruppehåll.
Såå kul att få sätta "snudan" i backen igen. Husse hade trampat ut ett spår till mig, ca 800m långt med ett par(tror de kallar det för vinklar)
Nemas problemas och jag VET att båda är jättenöjda med mitt sätt att spåra, fastän de inte säger speciellt mycket under tiden jag jobbar. Tyst och lugnt får jag själv lösa det.Fast igår blev jag lite avbruten av matte, som plötsligt sa: vänta, vänta, linan har fastnat runt foten. "vicken" amatör, alltså.
Ja,ja det löste sig och vi fortsatte.
En sak jag märkt är att både husse och matte har barnasinnet kvar. Dom älskar att leka med bollar och diverse grejor,vid vad dom kallar slutet på spåret.Eftersom dom har så kul där, låter jag dom vara ifred och fortsätter att spåra.Dom ska inte påstå att spåret är slut just där det ligger en massa grejor, Jag VET och märker nog att det fortsätter.Mig lurar dom inte.
11-åringen har faktiskt piggnat till rejält. Alla prover från veterinären var helt OK, så matte är jätteglad nu. Han äter Rimadyl för lite småvärk här och där.
10-åringen trampade fel i ett dike i fredagskväll och blev blockhalt på höger framben, så nu äter han också Rimadyl; voine,voine.
Annars tycker jag nog att jag själv har mognat till. Blir ju faktiskt snart 8 månader och då får man kanske börja uppföra sig som det anstår en dam.I huset bor det förutom husse och matte 2 st tvåbenta till. För ett par veckor sedan hörde jag hur en av dom frågade matte om jag var avlad av djävulen????,därefter tittade han i mitt öra, för att se om det var tatuerat 666 där. Jag fattade ingenting. Min pappa hette Otto någonting och inget annat.

Nu ska jag gå ut och skälla lite på folk som går förbi.Det tycker jag är skitkul, men sedan hör man inne från huset:OOORIZZZZZAAA!!!!!
Smällar man får ta här i livet.
Hejdå
O

Hillffe

03-08-22 Min matte är en klo marodör och ikväll hände det som jag väntat på hela tiden. Hon klippte för långt in. Det värsta är att hon låtsade som om det regnade hela tiden. Märkte ni att jag tog till hemlandsspråket när jag vrålade ut min smärta?
Lite ångest tror jag nog ändå att matte fick, eftersom jag fick ett stort ben att tugga på efteråt.

Ni kan tro att jag luktar gott. Matte hade ställt en flaska Comfort på golvet,som skulle ner i källaren. Ylang,Ylang var det visst. Jag bar in den min bur och ja, luktar gott gör det. I hela huset. Kunde väl inte jag veta.
I övrigt har det varit klubben, kontaktövningar, ligg och sitt kvar,inkallningar och ikväll blev det KINAPUFFSYNDROMET. Det går till så att matte eller husse slänger ut en massa godis på gräsmattan och sedan får jag leta upp alla bitarna. Det kommer tydligen från någon TV reklam,där dom slänger ut KINApuffar från en husvagn och sedan stänger dörren till denna. Hmmm.......Får jag kolla lite närmare.
Hörde av matte och husse att vi inte kommer att köra till Mantorp, eftersom de har lite andra projekt att göra under nästa vecka. Synd, det hade varit roligt att träffa släktingar från vårt avlånga land. Vill härmed passa på att önska lycka till, till((( till 2-3 gånger????))))) Demonens Ila, som ska springa jättefort efter vad jag förstått. Fixar du lätt som en lätt.

Ha det alla
O

 

Back in Bizz

03-09-12 22:09 Apan Bus alias Orizza speaking!

Det har varit väldigt hektiskt sen sist. Spår och möte, möte och spår. Nu verkar det som att det lugnat ner sig lite.
Vad som hänt??? Ja,det verkar som att 11-åringen är lomhörd.Matte har varit ganska irriterad vid ett flertal tillfällen när vi varit ute. Nu har hon "big a bauta" ångest när hon förstått att Bubba inte hör speciellt bra, men jag kan lova er att på både Barney och mig rungar det i hela kolan.(SNÄLLA MATTE, VI ÄR SNART OCKSÅ STENDÖVA PGA DITT GALANDE).
Jo, jag måste berätta för er att jag har en lektant som kommer varje dag till oss.(Mattes mamma,så det blir liksom mormor,om ni förstår
vad jag menar).
Henne driver jag med till fullo. När husse och matte säger; Nej, hörs det i hela området,men när mormor börjar med ett försiktigt nej, vet jag att det kommer ca 380 st Nej kommando till, så det är lugna puckar.
För lite sen när vi var ute på fälten vid Katrinetorp,dök min väninna "Kösse Kanin" upp.
Hon skulle gena över fälten ner till Bauhaus för att handla och frågade i förbifaten om jag skulle hänga på. Klart som korvspad att jag skulle. Mormor skulle ju ändå säga nej 380 gånger, så jag tänkte att det hinner jag ju gott och väl med. Vi hittade inget speciellt, så vi sprang tillbaka samma väg. När jag kom fram till mormor, var hon alldeles röd i ansiktet och kippade efter andan. Jag undrar fortfarande varför + att numera släpper hon mig inte lös,ute på fältet, hm.......

Min träning då'????
Om jag själv får säga det,så funkar det ganska bra. Det är ju förstås det "häringa" evinnerliga stannadet vid "pinnarna". Jeessus, vilken tid det ska ta vid varje stopp. Jag hörde att husse sa att själva spårtekniken är han jättenöjd med. Att jag är koncentrerad och vårdar spåret,kollar av i vinklarna lugnt och metodiskt och inte beter mig som en häst som longeras ?????? Enligt husse är det pinnarna och stoppen vid dessa, som vi måste jobba mer med. Ja,ja allt har sin tid,eller????

I går (torsdag) var min "urmamma", Irené nere på klubben.Det var hur kul som helst.Uppförde mig kanske inte exemplariskt,skällde och hade mig på andra hundar som gick förbi, men det får man ta. Ibland kan man bara inte låta bli.

Annars vet jag inte så mycket. Jo förresten,
11-åringen(igen) blev förmodligen getingstucken
i ansiktet. Huvudet var stort som en basketboll. Matte, som återigen blev hysterisk(puhhhh),gav honom några cortisontabletter och åkte i ilfart till djursjukhuset. Under tiden de satt och väntade ,gick svullnaden ner av sig själv,så matte och Bubba körde hem igen.Väldigt billigt blev det.
Nu börjar det dra i ögonen.Jag ska spåra på Revinge imorgon, så nu tänker jag gå och "nusselura"
Ha det gott alla
O

 

 

 

03-09-20 20:33 "Himskans" rent vad tiden rusar iväg.

Snart fyller jag 9 månader.Ja,ja That´s life.
Idag har vi varit i skogen. Vi gick en "raste"runda och efter detta blev det lite uppletande skick som stod på repetoaren.Jättekul!!

I morgon ska vi till Vomb och spåra.YEESSS!
Just nu står husse i garaget och borrar små hål i apport pinnarna,för att lägga i gotta där. Kan han ju göra. Det ska bli roligt att se vem som ska ge sig, när det gäller det här med att stanna vid apporterna. Jag lovar att jag ska rapportera,även om det blir jag som får ge mig.

Jag måste passa på att gratulera alla Demoner i vårt avlånga land. Från SM tävlingar till uppflyttningar. Hörde matte säga att Jänta från långt uppe i Sverige blivit dubbelchampion i ett nafs. Det är giftigt.Ila från Göteborg var med i SM rapport.Britt har tagit upp,vet inte i vilken ordning hund, Mega tror jag det är, till elitklass
spår. Puhh, snacka om rutin och idag ringde
Nina till husse och berättade att de blivit uppflyttade till högre klass spår.
GRATTIS!!!till er alla. Jag vet att ni är många därute.

Matte skrattade gott igår när hon läste Kajsa´s dagbok. PETRA PÅSLÄPP, vilket suveränt namn.
Tänk vilka höjdarnamn det kunde bli på en valpkull.
PETRA PÅSLÄPP, PIA APPORT, NISSE UPPLET,
RUNE RAPPORT,INGVAR IPO,osv..........

Nu har jag precis ätit upp en stor bit vitkål och känner att jag är ganska trött. Ska ju upp tidigt imorgon så jag ska nog gå och knyta mig en stund.

Ha det alla
O

03-09-27 21:00
......mig själv gör jag idag eftersom jag fyller 9 månader och jag LÖPER...... för första gången.
Jag har känt mig lite vissen i ca en veckas tid och i torsdags blev jag en stooor kicka.
Di gamle är om möjligt ännu mer medvetslösa, för de har inte reagerat något nämnvärt. 11-åringen har förvisso varit i hetluften i sina yngre dagar, så han märker nog att det inte är lönt,men Barney, HALLO!!!!! Anybody home???????
Träningen ligger lite på is nu, eftersom jag inte är riktigt i fas just nu.
Spåret och "pingarna" då??
Ja, sista spåret husse lade till mig innehöll ganska många "pingar "SUCK!!!
Jag började bra, målmedvetet och koncentrerat.Tog till och med upp "pingen" och lämnade den till husse.
När jag precis vinklade såg jag i ögonvrån ett par gubbar i spåret. Det var 2 st som hade följt med för att kolla när jag spårade. Jag hade inte märkt dom förrän jag kom i vinkeln. Jag blev lite skum på detta och därefter blev det lite vimsigt. De båda fick komma upp till oss, så jag fick en chans att kolla av dom riktigt.Det var nästan att jag tog på mig raggkostymen. Vet inte om dom gick och kollade efter svampar, eftersom dom kom så långt efter. Sista biten av spåret gick sådär. Jag tappade koncentrationen lite efter detta.
Nåja, ordnar sig säkert ändå.

I kväll har vi varit ute på rasterunda kring Svedala, så man är ganska mör nu, efter att ha jagat upp ca 250 fåglar. Kul var det.

Ha det gott alla
O
 

Jaha,så var lördagen snart också gången..... 03-09-20 20:33
"Himskans" rent vad tiden rusar iväg.

Snart fyller jag 9 månader.Ja,ja That´s life.
Idag har vi varit i skogen. Vi gick en "raste"runda och efter detta blev det lite uppletande skick som stod på repetoaren.Jättekul!!

I morgon ska vi till Vomb och spåra.YEESSS!
Just nu står husse i garaget och borrar små hål i apport pinnarna,för att lägga i gotta där. Kan han ju göra. Det ska bli roligt att se vem som ska ge sig, när det gäller det här med att stanna vid apporterna. Jag lovar att jag ska rapportera,även om det blir jag som får ge mig.

Jag måste passa på att gratulera alla Demoner i vårt avlånga land. Från SM tävlingar till uppflyttningar. Hörde matte säga att Jänta från långt uppe i Sverige blivit dubbelchampion i ett nafs. Det är giftigt.Ila från Göteborg var med i SM rapport.Britt har tagit upp,vet inte i vilken ordning hund, Mega tror jag det är, till elitklass
spår. Puhh, snacka om rutin och idag ringde
Nina till husse och berättade att de blivit uppflyttade till högre klass spår.
GRATTIS!!!till er alla. Jag vet att ni är många därute.

Matte skrattade gott igår när hon läste Kajsa´s dagbok. PETRA PÅSLÄPP, vilket suveränt namn.
Tänk vilka höjdarnamn det kunde bli på en valpkull.
PETRA PÅSLÄPP, PIA APPORT, NISSE UPPLET,
RUNE RAPPORT,INGVAR IPO,osv..........

Nu har jag precis ätit upp en stor bit vitkål och känner att jag är ganska trött. Ska ju upp tidigt imorgon så jag ska nog gå och knyta mig en stund.

Ha det alla
O
 

Back in "bizzzz" 03-09-12 22:09
Apan Bus alias Orizza speaking!

Det har varit väldigt hektiskt sen sist. Spår och möte, möte och spår. Nu verkar det som att det lugnat ner sig lite.
Vad som hänt??? Ja,det verkar som att 11-åringen är lomhörd.Matte har varit ganska irriterad vid ett flertal tillfällen när vi varit ute. Nu har hon "big a bauta" ångest när hon förstått att Bubba inte hör speciellt bra, men jag kan lova er att på både Barney och mig rungar det i hela kolan.(SNÄLLA MATTE, VI ÄR SNART OCKSÅ STENDÖVA PGA DITT GALANDE).
Jo, jag måste berätta för er att jag har en lektant som kommer varje dag till oss.(Mattes mamma,så det blir liksom mormor,om ni förstår
vad jag menar).
Henne driver jag med till fullo. När husse och matte säger; Nej, hörs det i hela området,men när mormor börjar med ett försiktigt nej, vet jag att det kommer ca 380 st Nej kommando till, så det är lugna puckar.
För lite sen när vi var ute på fälten vid Katrinetorp,dök min väninna "Kösse Kanin" upp.
Hon skulle gena över fälten ner till Bauhaus för att handla och frågade i förbifaten om jag skulle hänga på. Klart som korvspad att jag skulle. Mormor skulle ju ändå säga nej 380 gånger, så jag tänkte att det hinner jag ju gott och väl med. Vi hittade inget speciellt, så vi sprang tillbaka samma väg. När jag kom fram till mormor, var hon alldeles röd i ansiktet och kippade efter andan. Jag undrar fortfarande varför + att numera släpper hon mig inte lös,ute på fältet, hm.......

Min träning då'????
Om jag själv får säga det,så funkar det ganska bra. Det är ju förstås det "häringa" evinnerliga stannadet vid "pinnarna". Jeessus, vilken tid det ska ta vid varje stopp. Jag hörde att husse sa att själva spårtekniken är han jättenöjd med. Att jag är koncentrerad och vårdar spåret,kollar av i vinklarna lugnt och metodiskt och inte beter mig som en häst som longeras ?????? Enligt husse är det pinnarna och stoppen vid dessa, som vi måste jobba mer med. Ja,ja allt har sin tid,eller????

I går (torsdag) var min "urmamma", Irené nere på klubben.Det var hur kul som helst.Uppförde mig kanske inte exemplariskt,skällde och hade mig på andra hundar som gick förbi, men det får man ta. Ibland kan man bara inte låta bli.

Annars vet jag inte så mycket. Jo förresten,
11-åringen(igen) blev förmodligen getingstucken
i ansiktet. Huvudet var stort som en basketboll. Matte, som återigen blev hysterisk(puhhhh),gav honom några cortisontabletter och åkte i ilfart till djursjukhuset. Under tiden de satt och väntade ,gick svullnaden ner av sig själv,så matte och Bubba körde hem igen.Väldigt billigt blev det.
Nu börjar det dra i ögonen.Jag ska spåra på Revinge imorgon, så nu tänker jag gå och "nusselura"
Ha det gott alla
O

 

Hilfffeeee!!!! 03-08-22
Min matte är en klo marodör och ikväll hände det som jag väntat på hela tiden. Hon klippte för långt in. Det värsta är att hon låtsade som om det regnade hela tiden. Märkte ni att jag tog till hemlandsspråket när jag vrålade ut min smärta?
Lite ångest tror jag nog ändå att matte fick, eftersom jag fick ett stort ben att tugga på efteråt.

Ni kan tro att jag luktar gott. Matte hade ställt en flaska Comfort på golvet,som skulle ner i källaren. Ylang,Ylang var det visst. Jag bar in den min bur och ja, luktar gott gör det. I hela huset. Kunde väl inte jag veta.
I övrigt har det varit klubben, kontaktövningar, ligg och sitt kvar,inkallningar och ikväll blev det KINAPUFFSYNDROMET. Det går till så att matte eller husse slänger ut en massa godis på gräsmattan och sedan får jag leta upp alla bitarna. Det kommer tydligen från någon TV reklam,där dom slänger ut KINApuffar från en husvagn och sedan stänger dörren till denna. Hmmm.......Får jag kolla lite närmare.
Hörde av matte och husse att vi inte kommer att köra till Mantorp, eftersom de har lite andra projekt att göra under nästa vecka. Synd, det hade varit roligt att träffa släktingar från vårt avlånga land. Vill härmed passa på att önska lycka till, till((( till 2-3 gånger????))))) Demonens Ila, som ska springa jättefort efter vad jag förstått. Fixar du lätt som en lätt.

Ha det alla
O

 

Tjabba! 03-08-17
Apan Bus här....

Så har även denna vecka förflutit med ett rasande tempo. Vi har varit på klubben ett par kvällar.Husse och matte har någon skolklass i spår.
På tal om spår ja; I lördags åkte vi äntligen ut i skogen, efter ett litet semesteruppehåll.
Såå kul att få sätta "snudan" i backen igen. Husse hade trampat ut ett spår till mig, ca 800m långt med ett par(tror de kallar det för vinklar)
Nemas problemas och jag VET att båda är jättenöjda med mitt sätt att spåra, fastän de inte säger speciellt mycket under tiden jag jobbar. Tyst och lugnt får jag själv lösa det.Fast igår blev jag lite avbruten av matte, som plötsligt sa: vänta, vänta, linan har fastnat runt foten. "vicken" amatör, alltså.
Ja,ja det löste sig och vi fortsatte.
En sak jag märkt är att både husse och matte har barnasinnet kvar. Dom älskar att leka med bollar och diverse grejor,vid vad dom kallar slutet på spåret.Eftersom dom har så kul där, låter jag dom vara ifred och fortsätter att spåra.Dom ska inte påstå att spåret är slut just där det ligger en massa grejor, Jag VET och märker nog att det fortsätter.Mig lurar dom inte.
11-åringen har faktiskt piggnat till rejält. Alla prover från veterinären var helt OK, så matte är jätteglad nu. Han äter Rimadyl för lite småvärk här och där.
10-åringen trampade fel i ett dike i fredagskväll och blev blockhalt på höger framben, så nu äter han också Rimadyl; voine,voine.
Annars tycker jag nog att jag själv har mognat till. Blir ju faktiskt snart 8 månader och då får man kanske börja uppföra sig som det anstår en dam.I huset bor det förutom husse och matte 2 st tvåbenta till. För ett par veckor sedan hörde jag hur en av dom frågade matte om jag var avlad av djävulen????,därefter tittade han i mitt öra, för att se om det var tatuerat 666 där. Jag fattade ingenting. Min pappa hette Otto någonting och inget annat.

Nu ska jag gå ut och skälla lite på folk som går förbi.Det tycker jag är skitkul, men sedan hör man inne från huset:OOORIZZZZZAAA!!!!!
Smällar man får ta här i livet.
Hejdå
O


 

Kan någon vänlig själ förklara för mig?........... 03-08-11
......följade beteende hos de tvåbenta? Någon av de båda plockar ut metallmojen som jag bara älskar från skåpet.Därefter går vi ut i trädgården, där de kastar iväg denna moj.Jag hämtar den, snabb som en iller och jag är bara såååå jiiittteeduktig och bra tjejen, duktig flicka, mammas apa och fan och hans gamla moster.

När jag sedan på eget initiativ vill fortsätta denna lek inomhus senare på kvällen med diverse saker, kan jag märka en attitydsförändring.
Efter en stund med ganska avmätta fraser såsom: duktig flicka, tack så mycket, duktigt; heter det plötsligt: sluta nu, gå och lägg dig, håll inte på osv. Jag fattar ingenting, men det kanske kommer med åldern.
*Annars inget nytt direkt. Var på klubben en stund ikväll.JJaaa, vi satt under
träden.GÄÄÄSSP.Gick sedan en runda. Det gick lugnt till väga. Pensionärerna var med.
Efter detta körde vi till Limhamn, där de tvåbenta åt mjukglass. Vad vi fick?? Nada, men det kommer i "kagan", som matte brukar säga.

Nu hör jag att min kudde kallar på mig.
Nattipöms
O

 

diary.php?id=14 03-08-04
Vilken höjdarhelg!!!!

Matte har bara klagat på tandvärk, husse har donat i källaren och Bubba (11-åringen), som var hos veterinären och tog prover i fredags för att han varit så trött, har varit näst intill medvetslös. Jag provade att reta upp Barney
(10-åringen) lite med diverse leksaker.Det var nästan att jag lyckades. Nästa gång kanske.
Inget spår i helgen alltså. Hoppas det blir till helgen som kommer.
Har varit en repa nere på klubben ikväll.Gick en runda ner om fältet, för att sedan inta platsen under träden, så att de tvåbenta fick sitt kaffe.
Jeeesus, vad trist.Det enda roliga var när jag nästan drog Robert av stolen. Såg riktigt skojigt ut faktiskt. Efter en stund blev min bön hörd. En kille, som visade sig komma från Demonen's dök upp från nästan tomma intet. Tror han heter D.Gunleik, men kallas för Perry nåt´''
Äntligen fick jag dra mina repor. Hur kul som helst.De tvåbenta sa hela tiden att jag är otroligt snabb. Det vet jag väl, So????

Nu är jag ganska nussig, så vi hörs senare.
Nattipömsinuff
O

 

Presentation 03-08-01
Hej alla!
Demonen's Orizza här. (E: Råggrindans Otto,U: Demonen's Octavia)

Apan bus kallas jag allmänt av matte. Förmodligen har jag fått detta namnet, eftersom jag är ganska duktig på att klättra.;(tog kompostgallerna ner till källaren) när jag var 10 veckor + att att jag tycker att banan är jättegott!!
Jag bor i Malmö med 2 "Golden Retievergubbar" som är 10 och 11 år gamla. Hur kul är dom på en skala?? Giv mig styrka.
Inget bus där inte. Tur att vi är mycket nere på Brukshundsklubben, så jag kan få utlopp för mitt bubblande energiflöde. En hund som jag tycker är speciellt cool, är Demonen's Nintedo, AKA Nicklas. Vi leker på precis samma premisser, fastän han är ganska myckte större än vad jag är.

Jag återkommerr med vidare "businformation" senare.
Ha dé
O

 


 

 

03-10-01 22:51 ....så var onsdagen också snart gången.
Lugna puckar är det nu eftersom jag löper. *Känner mig faktiskt lite trött. Inte samma sting som vanligt.

Ikväll var vi på klubben. Husse och matte gick iväg och gjorde skotträning med folk från de olika träningsgrupperna.
Därefter gick de in och åt tårta!!!!!!
Matte sa att den var jättegod. Nina och Bajsa, 'förlåt, Kajsa menar jag ju, bjöd på den eftersom de blivit uppflyttade i både spår och rapport. "HARLIGT"!!!
En hel drös med Demonfolk var det ikväll.
Såg knappt röken av husse och matte.De bara "flabbade" och åt i vanlig ordning.
Båda trivdes med det trevliga sällskapet,
men jag då?????? Ja,ja vet ju att det inte
blir så mycket just nu pga löpet.

Urmamma Irené var där också och jag skulle gjort vad som helst (tom tagit upp spårapporter)om jag bara hade fått sitta i hennes bil. Varför undrar ni kanske?? Jo, hela bilen var full med mat. Sådan mat jag aldrig får hemma, för matte inte klarar av lukt och konsistens av den. Komage, yummie!!!!
Därefter blev det rastning på fältet (som då var tomt)apporterade bollen 27 ggr, kissade 3 gånger, sedan var jag ganska nöjd.

Nu ska jag gå och nusselura.
Ha de

O

 

03-11-30 14:35 Tjabba!
Jo, jag lever och har hälsan. Hörde matte säga att tant Nina saknade min dagbok.

.... På tal om "TANT NINA"...henne ska jag bita i låret nästa gång vi träffas.
Det har kommit till min kännedom att matte har suttit nere på klubben och diskuterat med någon "städpanel".Då skall tydligen tant Nina ha upplyst min matte om att ammoniak är jättebra att städa med.
Nu har matte då farit iväg och införskaffat detta och nu har hon "ammonikat" hela huset.
DET LUKTAR PEKKA!!!
Och idag följde hon inte ens med ut till Revinge med gruppen, för hon skulle skura fogar. Jag fick mig en blåsning direkt när jag kom hem.
TORKA TASSARNA FÖR HE....TE!!!!

Vad nytt då?
Jag har börjat i skolan. Det går faktiskt ganska bra. De tvåbenta verkar nöjda med mig och jag tycker det är jättekul, men vi vet ju alla att i första klass är man ganska snäll och vågar inte direkt vara uppstudsig mot läraren,men vänta bara. Det kommer så småningom.

Spåret idag på Revinge var ingen hit, sa husse. Okoncentrerat och stirrigt.Pinnarna pratar vi om en annan gång,men "kisematen" på slutet är mumma.

Jag har blivit ganska vaktig här hemma.Matte blir sur på mig för jag stänker ner fönsterna och sätter en massa nos avtryck på dem. Voine, voine. "Litta" skit dör man väl inte av.

Figuren tänker jag också på.Äter allt grönt och frukt jag kommer över.Blev så glad när matte hade köpt slanggurka. Plasten kunde jag i och för sig varit utan. Matte såg väldigt konfunderad ut när hon hittade en plastbit på mattan. Jaha, där var gurkan som jag inte hittade til salladen, sa hon.
Hon såg aldrig när jag snodde den från kassen i hallen. He,he.

Ha det gott alla
O

03-12-03 19:20 Jaha, äntligen kom man ut på nätet igen. Har varit ett visst klabberi med en brandvägg tydligen.

Vad nytt? Egentligen inte speciellt mycket. De tvåbenta har varit ute och rumlat igen..... Big Bowl tror jag det hette.Det har blivit värsta hipp- och ball faktorn på de båda. Hörde med ett öra att på lördag är det dags igen. Då kommer träningsgruppen med respektive hem till oss. Fullt ös!!!
Min träning har det blivit sporadiskt med.Vi har inte varit nere på klubben på hela veckan. Lite fritt följ, några apporteringar här hemma i trädgården är vad som har erbjudits. Det går iofs lika bra det.Min apportering är i dagsläget nästan klar. Jag sitter kvar, hämtar snabbt och lämnar av vid sidan. De ser så lyckliga ut båda två när jag gör det.
En av de yngre tvåbenta i huset blev "sketasur" på mig igår.
Något jag har anammat från Golden pojkarna här hemma, är att bära runt på skor när någon kommer.
I går när min mormor kom, tog jag Andréas (så heter han) gympasko och visade runt. Mormor släppte ut oss i trädgården och jag hade fortfarande skon i munnen. Plötligt blev jag jätte kissnödig, släppte skon och började kissa. Det bar sig inte bättre utan jag kissade rakt ner i skon. Jag vill inte skriva här vad som följde, men så mycket kan jag säga att ordvalet lämpar sig inte i tryck. Ni får själva ha lite fantasi.

Ikväll är vi hemma och tar det lugnt. Tradigt väder är det också. I morgon är det träning med gruppen.

Jo,förresten det glömde jag nästan att berätta. Min skönhetssömn har blivit rubbad. Inte bra. Natten mellan måndag och tisdag var Barney jättedålig hela natten. Matte var uppe 6 gånger på natten, för att släppa ut honom.
Jag tyckte faktiskt jättesynd om Barney. Matte också lite grann förstås. Såååå himla trött kunde hon förresten inte ha varit, eftersom de var ute på kvällen.

Hejdå
O

03-12-06 11:31 Howdy Dowdy!

Är bara snabbt inne om. Det är full ruljangs på de tvåbenta idag. Det dukas, lagas mat och möbleras om så det står härliga till.
Känner mig bara i vägen faktiskt. Detta betyder ju också att det inte blir någon spårträning varken idag eller imorgon.
Hoppas nu att den här "rumla" perioden snart är över, så det kan bli lite ordning på saker och ting igen.
Nu hinner jag inte mer, måste försöka rädda mina leksaker.

O

 

03-12-11 23:14
Gjorde jag ikväll inför platsliggningen. Jag fick vara ytter mittfältare (långt ute på flanken).Jag har inte legat i grupp tidigare.
Dock var det oroligt i laget och en grönis reste sig och sprang fram till till matte. Detta gillade inte jag utan reste mig för att ha extra koll.Husse la om mig snyggt och prydligt och plötsligt hade jag avancerat till inner mittfältare, eftersom grönisen nu höll min flank. Detta funkade utan missöden. Visst är jag lite "tittig" och så, men vad f...n jag är ju bara barnet ännu.
Körde därefter lite lydnad. Fick ett par rejäla åthutningar av husse. Kände mig lite halvsplittrad ikväll.Som sagt, mycket att titta på samtidigt som det var ett riktigt "sketaväder"
Kyla och regn.....hu jedamej.
Till helgen blir det Revinge för spår och uppletande.
Kvällen avslutades med en rasterunda med Pivo. En långhårs schäfer som jag älskar att driva till vansinne.
John Blund kallar
Må gott
O

 

 

03-12-13 13:44 .....måste det vara att "asa" ut en liten schäferkicka i detta djävla väder på Revinge prärien. Som det har regnat precis hela tiden. Och jag pratar REGN!!! Lika gott att de tvåbenta var våta in på bara skinnet.De såg för bedrövliga ut hela gänget. Sju dönickar kom ut till träningen. Hörde matte säga att hundfolk måste ha hål i huvudet, som bara tänker tanken på att köra 10 mil för att stå ute i sådant väder.
Husse har fått en stegräknare i julklapp från sitt jobb, så denna testades idag. Jag hörde han säga att spåret var 620 m långt.
Spåret gick kanon idag enligt de båda,trots vädret.Låg bra i kärnan och tog vinklarna bra.
Fortfarande är det med ett visst motstånd jag stannar vid apporterna, men jag gör det nu. Korvarna som satt i de borrade pinnarna såg väldigt smaskiga ut.
De var liksom lite större idag, vilket gjorde att jag kunde sörpla ut dem med tungan. För att slippa för mycket tjat tar jag nu apporten och lämnar till husse. Jag har faktiskt märkt att gör jag detta, så får jag fortsätta spåra igen direkt.
Det blir inte så mycket tjafs med lek och duktig hit och dit, utan in med pinnen, en godbit och så vidare i spåret. Yes, tror faktiskt jag köper det.
Vi körde en platsliggning med skott. Jag fick ligga på flanken och gjorde detta bra, men efter en stund var mina strutar(öron) nästan fulla av regn, så husse hade den goda smaken att låta mig få slippa.
Uppletandet hoppade vi över idag. Det var ingen som kände speciellt för detta.
Just nu ligger jag nöjd och belåten och myser i fåtöljen framför brasan och de tvåbenta har kurat upp sig i sofforna.
Visst är livet skönt....
O

03-12-13 15:15 Strutarna fulla av regn?????????
Jag menar ju förstås vatten, Jag tror jag får ta ett litet snack med spökskrivaren här.

 

 

 

03-12-15 22:18 ...De båda tvåbenta går omkring som 2 zombies febriga, snörvlar, hostar och mår allmänt pekka.

Om ni läser dagboken den 13 december är övriga kommentarer och "tycka synd om" syndrom överflödiga.
LIKA GOTT SKULLE JAG VILJA SÄGA,fast å andra sidan , så är det inte speciellt roligt för mig och Goldengossarna i heller, eftersom vi ju blir lite drabbade.Inte så långa rundor som vanligt, inget tränande, men de blir förhoppningsvis snart friska igen.
I söndags körde vi ner en runda till Trelleborgs BK,där det var lydnadstävlingar. Vi stannade inte sålänge eftersom det blåste riktigt kallt. Därefter körde vi ner till havet (där det blåste ännu mer) och gick en rasterunda bland sand och tång. Trelleborg är inte direkt känt för sina badstränder och till och med nu i december månad låg tången i drivor. Blääää.
Kunde inte låta bli utan var tvungen att dra ett par repor ut i vattnet. Jessus vad kallt det var, men uppfriskande.

Nu är det snart dags för rundan nere på fälten
Vi hörs
O

 

 

03-12-23 10:07 ......har det varit här hemma.De tvåbenta har haft den fruktade Fuijan influensan.Matte gick hem från jobbet i torsdags och har sovit sedan dess.
Igår började huset vakna till liv igen. Vi tog oss ner till klubben en runda igår,där husse och jag körde ett litet pass.
Julgranen har kommit på plats.Ingen större grej tycker jag. Dock har jag redan öppnat julklappar.
Det måste de ju förstå att de här latexgummi djuren som jag bara ääälskar undgår inte min lilla nos.
...Nu blev det ett litet avbrott i skrivandet.
En stoor kruka ramlade ner från fönsterkarmen. Jag lovar och svär att jag har ingenting med detta att göra!!??
Nu har min tid runnit ut. Mycket som ska fixas till imorgon.
Ha nu en God Jul och Ett Gott Nytt År alla, så hörs vi.
O

 

03-12-27 10:04 ........ I dag fyller vi i O-kullen 1 år!!!!!!
Känns inget speciellt. Får se senare idag om
det vankas något extra.
Julen har passerat och det känns skönt.
Det blev ganska stressigt här hemma eftersom de båda tvåbenta låg däckade i influensan så pass länge.
Jag har nästan gått i taket, pga det har blivit sporadiskt med rastningen. Jag gick lös i mattes blomkrukor igen. Det har jag inte gjort på länge annars.
Igår var det annandags firande på klubben. Det serverades smörgåstårta och vanlig tårta. Lite lottdragning blev det också. Matte sa att det var jättegott. Solveig hade ordnat smörgåstårtorna och Göran hade skänkt de vanliga tårtorna.
Tror ni jag fick smaka??? O no.

När vi kom dit var Bosse ute med Pivo och honom bara äälskar jag att busa med. Han är alldeles nybadad skrek Bosse när jag satte iväg efter Pivo.
Efter rastingen var Pivo INTE nybadad längre.
(Han är långhårig)

Efter att de tvåbenta ätit och druckit tog Husse och jag ett litet pass ute på planen. Det är väldigt mycket positionsträning för tillfället. Vändingar på stället. Det är jättekul och efter en liten stund börjar jag gärna att skälla och gapa lite, men se.... det gillar de inte någon av dem. Tyst ska det tydligen vara. Ok då, får väl försöka hålla igen på gurglet då.
I morgon lördag ska vi ut till Revige.Äntligen !!!
Ska bli skönt att få använda nosen lite.

Annars inget direkt nytt.
Hörde förresten matte sitta och oja sig och
svära i soffan.
Det finns tydligen en schäferuppfödare uppåt landet. Matte kallar kenneln för "Messias"
Den kennel som ska frälsa Schäferaveln i Sverige. Matte blir så arg emellanåt när hon läser om det.

Nu ska jag "fija" min födelsedag. Ni får ha det så gott alla, så hörs vi.
o

 

03-12-28 18:18 ....men igår på min födelsedag mådde jag lite tjyvtjockt. Efter att ha ulkat si sådär 15 gånger spydde jag till sist upp nätet som sitter runt julskinkan.
Ni kan tro att tanten här hemma gick i taket.
Var kommer det ifrån? Tänk om det hade fastnat i magen. Herre Gud och tänk de och tänk detta, ja jag vet inte allt hon rabblade upp.
Det var ganska komiskt att se henne när hon funderade och funderade över hur nätet hade återuppstått. Jag kan informera alla här att
det var när hon gjorde vid skinkan i tisdags kväll.Jag såg när matte kastade nätet i slasken och jag bidade min tid. Och se.... i ett nafs när hon vände sig om var jag vid slasken och plockade upp detta kulinariska nät. Det var väldigt gott då, men igår kunde jag varit utan det. Bläääää......

I dag har vi varit på Revinge och spårat ihop med ca 400 kor.Korna gjorde en riktig Stand Pi och stackars Robert och Mega som var ute i spåret hamnade mitt i rusningen.
Jag tyckte nog att Robert såg lite blek ut.

Mitt spår då? Ja,ca 600 m långt med ett antal vinklar. Påsläppet var en katastrof enligt de tvåbenta. Det blev väldigt mycket longering och en massa spring. Efter ett tag halade husse in linan och berättade för mig i inte alltför trevliga ordalag vad han tyckte om det. GULP!!!
Skärpning alltså. Efter att jag tagit första apporten märkte jag att de båda verkade betydligt mildare och mer avslappnade. Resten av spåret var de nöjda med och tur var ju det. Huvva, så sur husse var.

Lite uppletande stod på repetoarn idag också. Matte gick ut i en sträng med ett föremål.
Detta är bara såååå kul tycker jag.

Träningen avslutades med rastning ihopa med Pivo. Honom sprang jag skiten av idag. Han hade haft ett jätte jobbigt spår pga alla korna. Jag sprang runt, runt honom hela tiden md en pinne i munnen och stackars Pivo travade sakta i innerspår.

Allt för mig idag
Vi hörs
O

03-12-31 15:17 .... alla därute.Vi har precis kommit hem från en lååång skogspromenad, som även bjöd på uppletande.
Bubba och Barney är nästan medvetslösa nu.
Oj, vad det tog på deras krafter. De fick också leta föremål. Det gillade jag INTE. Husse var snäll och lät mig göra två skick till, så att ordningen blev återställd.

Ja, en liten summering av året som gått så här på den sista dagen av 2003.
Jag har vuxit och lärt mig en hel del. Både bra och mindre bra saker. De mindre bra har jag fått reda på i skarpa ordalag att så gör man inte!!!!

Gamle Bozz som somnade in i somras lärde mig en del också. Jesus, vilken respekt jag hade för honom. Med honom kunde jag inte bära mig åt som jag gör med Bubba och Barney. O, no. Jag skulle aldrig drömma om att ta ett ben från honom.
Sen kunde han vara lite extra "bobbig" emellanåt om man tex råkade trampa lite på svanstippen.
Då vaknade vargen i honom.

Löpet som satte igång vid 9 månaders ålder var ingen hit. Jag gick ner mig ganska mycket och de tvåbenta som inte någon av dom har haft tikar tidigare, blev lite villrådiga. Efter några samtal med Irené och Nina verkade de lite lugnare.

Spårarbetet fungerar överlag bra. Lydnaden tränas numera flitigt och jag tycker det är jättekul.

Vad 2004 för med sig återstår att se, men med tanke på den intensiva träningsfas som vi nu gått in i kan man ju undra vad som är på gång.

För tillfället är jag VÄLDIGT mycket på G.
Inte mycket lugna stunder här inte. Hör de tvåbenta sucka och stöna emellanåt,
BLIR HON ALDRIG TRÖTT??

Matte ska nu göra chokladmousse,så det är dags för mig att bevaka slasken. Det är en uppgift jag lärt mig alldeles själv,bra va????

ETT GOTT SLUT OCH ETT GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA

04-01-02 19:23 .... året invigt.

Tänk vad tiden går fort. (fot höll jag på att skriva).Det är mycket lydnad nu) Nyårsafton flöt förbi stilla och lugnt. Vi var hemma i lugn och ro, åt jättegod mat och tog det lugnt i största allmänhet. 24.00 slaget var inga större problem tycker jag. Husse och matte turades om att gå ut och titta på spektaklet, så det var hela tiden någon inne hos oss,för att hålla koll.

På nyårsdagen gick vi en långpromenad i Svedalatrakten. Det var gött.

Kvällen tillbringades på klubben,där vi och ytterligare 5-6 st från träningsgruppen tränade lydnad.
Husse och jag gick ett pass med Robert som inspektör.
Överlag funkade det jättebra, men en gång var jag tvungen att springa bort till matte som hör och häpna SKREK åt mig att försvinna!!!??? Husse var inte heller glad när jag kom tillbaka kan jag upplysa.
Visade mig från min bästa sida efter detta lilla "outbreak"

I dag har matte jobbat,så husse och jag var nere
på klubben och tränade. Det var ett par till därnere. Nina och Vicky, Lotta och Susanne från IPO:t. Malmöklubben verkar vara på G riktigt ordentligt, när det gäller träning - och tävlingsmoral. Jättekul!!!!
Får se vad morgondagen bjuder på. På söndag ska vi till Vomb iallafall. Det ska bli mysigt med ett skogsspår.

Ha det gott alla glada
O

04-01-06 13:14 är det idag. De tvåbenta har inte mycket tid över till mig. Husse håller på med sitt och Matte moppar och mummar (städar) ut julen.
Kallt så sju in i he....e är det också.

I söndags var vi i Vomb och spårade. Vilken kanondag det va!!!
Hög luft och alldeles vindstilla.
Husse gick ut ett spår till mig.
Ca 600 m långt med mycket klur.
Serpentiner, tätt mellan vinklarna och en hel
hög med specialpreparerade pinnar (puhh).
Vissa låg bara ca 8-10 m från en vinkel. Det gällde att vara koncentrerad kan jag förtälja. Det gick jättebra om jag får säga det själv. Spåren funkade jättebra för alla i gruppen idag, men så var det ju också kanonförhållanden.
Ett par uppletande skick bjöds det också på.

I går måndag var vi nere på klubben och körde
ett pass lydnad.
Njaaa, jag var inte riktigt i stöt.
Det här med apportering är ju ett kapitel för sig. Jag har blivit inkörd på metallapporten och den tar jag hur bra som helst.Men träapporten????
Den är ju ganska rolig att bita i. Jag har inte alls den farten in till Husse med den, måste ju hinna leka lite på vägen så att säga.
Apporteringarna kör vi mycket nu hemma i trädgården. I går när vi var färdiga med lydnaden träffade jag Birgitta P valp. En Lagotto någonting. Honom friserade jag om fullständigt. Kan ju inte ha så mycket hår i huvudet.
Jag såg ju inte hur han såg ut.

Nähä,nu får jag inte skvallra längre säger Matte. Moppen är åter redo.
Ha de
O

04-01-12 23:42 .... har jag fått. De är svarta och består av LERA!!!
Efter att ha varit på klubben och kört ett lydnadspass tidigare ikväll, körde vi ut till Falks för att rasta. Efter mörkrets intåg samlas där typ 300 kaniner ute på fälten. Så fort vi kom fram och Husse släppte ut mig från bilen, drog jag järnet.
När jag kom tillbaka, efter si så där 10- 15 minuter var de båda inte på så trevligt humör om ni förstår vad jag menar. Husse hade kört fram bilen och satt på helljuset. Ja, djävlar vilken runda jag tog. Det värsta var nästan duschen jag fick utstå när vi kom hem. Ja, ja that´s life.

I går var vi i Vomb och spårade. Husse hade trampat ut ett spår i vanlig ordning.
Mellan 800-900 m långt. Det låg ganska länge, typ 1 1/2 timme.
Farbror Bosse följde med runt och när Matte frågade hur spåret hade gått, så sa Bosse:
Det bär mig emot men jag måste säga att hon spårar JÄTTBRA!!! YYESS!!

Bosse och Husse( det rimmar ju )käbblar lite grann med varandra, när det gäller träning. Det är lite konkurrens dem emellan, fast på ett hjärtligt sätt.

Det har blivit lite halvdant med lydnadsträningen. Planerna står i vatten
och det är inte speciellt lätt att gå ordentligt,varken för folk eller fä.

Nej, nu så ramlar snart ögonlocken på mig.
Nussa gott alla
O

 

 

04-01-13 21:50
Husse riktigt förbannad kan jag tala om.
Jag drog järnet efter kaniner nere vid Katrinetorp ikväll igen och nu blev det en avhyvling som heter duga. För tillfället är jag lite låg inför husse, men jag tror att han snart smälter inför mina ögon igen. Hoppas det ialla fall. Annars har inget revolutionerade hänt.En vanlig,tradig tisdag.GÄSP!
Inte på humör mer
Ha dé
O

 

 

 

04-01-18 18:39
och nu har jag vaknat till efter träningen idag.

Vi var i Vomb idag. 7 minus grader, solsken och vindstilla. En riktig höjdardag i ordets rätta bemärkelse.
Husse körde in på området och det var såphalt.
De båda satt och diskuterade marken under tiden husse körde, eftersom vi skulle vara många idag. 10 spår skulle läggas ut på vår beskärda del av Vomb. Husse svängde in på "parkeringen" och tjolahopp;,,
Vi satt fast.Tvärstopp blev det.
Det lät som om vi kört på något.
Jodå, ett stort snöklot (det enda för övrigt) låg på parkeringen och husse hade lyckats köra på detta. Ja, så går det när båda babblar och tittar på annat.
Efter att ha fått tag i en kraftig gren,lyckades husse spränga loss klotet och då upptäcker matte att det är super "punka" på vänster bakdäck. Voine, voine, vilken början på dagen.
De tvåbenta ställde sig och drack kaffe!!???
Därefter gick husse ut ett spår till mig.
Kom tillbaka tog ut min bur och mig,(matte fick vara kennelflicka en stund och hålla mig i kopplet) och började dra fram punkagrejor.

Olof körde husse in till Veberöd för att pumpa däcket, men det var en ordentlig punktering så det var inte så mycket att göra med det däcket.
Husse fick sätta på det lilla "nussiga"
reservdäcket.
Spåret gick bra och som tur var fick vi låna extra mark av Sven och Ritvas grupp,eftersom de inte var så många. Det gick kanon för alla i gruppen idag. Därefter körde vi uppletande och avslutade med att köra till Revinge för platsliggning med skott. När vi är på väg ut
från Vomb,ser vi TrimmeLotta stå uppe på en
liten skogsväg och har kört fast hon med.
Husse och Matte hjälpte henna att komma loss.
Så är det när "staborna" ska ut i skogarna.

Ja, vilken dag, men gott har det varit.
O

 


 

04-02-14 19:18 ????? Vad var då detta ?
Jo,en cykel som jag tydligen skulle springa sidan om.
Jag fick ett jättefint,sprillans nytt halsband (icke stryp).
Sagt och gjort. Vi tog oss en runda.
Vilket hallabaloo!!!
Tyckte nog att husse vinglade till ganska ofta,när jag gjorde mina små utbrytningsförsök.
Efter en stund lugnade jag dock ner mig och tyckte det var ganska mysigt faktiskt.
Annars har det städats hela dagen. Lite terror med de gamle har jag sysselsatt mig med.
Nu ikväll är det lugnt i bygget. De tvåbente har pratat med "urmamma" Irené om både ditt och datt länge och väl. Bla om mitt löp. Tack för all information hälsar matte.

I morgon bär det av till Vomb för träning.
Alles Gut!
O

 

 

04-04-21 23:25 .........då har jag äntligen fått fart på spökskrivaren här hemma.
Länge sen sist.
Nu börjar det tydligen att dra ihop sig för diverse aktiviteter. På söndag skall de skrämma "sketan" av mig. Jag skall genomgå ett MH prov,vad nu det står för. Det är bara att gilla läget och hänga med. Sedan skall husse och jag tävla i appell spår i maj.
Lydnadsmässigt känns det ganska bra. Bara Matte som är såååå himla petig. Glöm för allt i världen inte hur du lyckades förstöra Bubbas apporteringar. Jag är ju bara 16 månader och långt ifrån färdig.
Spåret funkar överlag bra. Dock tycker de tvåbenta att jag blivit lite väl nonchalant alldeles i början av spåret. Vad gäller spårpinnarna måste jag erkänna att jag har gett upp min egen lilla kamp. Numera plockar jag upp pinnarna och lämnar till husse. Suck!!! Ja, någon var ju tvungen att ge vika.
I helgen som gick var jag på träningsläger i Blekinge. Sååå kul det var. Jag har tydligen varit där en gång tidigare,men då var jag så liten så det kommer jag inte ihåg.
Alla i vår träningsgrupp var med utom Birk med matte Boel. Vilka spårmarker! Det blev mycket spår och upptag och matte tyckte att det funkade bättre och bättre. Hon var lite rädd att det skulle bli för mycket för mig. Pyttsan,man är väl en schäfer? Alla hade träningsvärk efter att ha forcerat klipphällar, raviner stengärde m.m
Att bo i husvagn var också kul. Att skälla på alla som gick förbi var ännu roligare. Det tyckte dock inte övriga hundlösa campare.
Nej, nu är det så dags.
Vi hörs

 

04-04-22 07:25 ..... att berätta att skatan Kajsa Karlsson pajade min mojas ficka igår kväll på klubben. Hon forcerade fickan och snodde en påse godis, så blixtlåset gick åt he......te.
MITT GODIS!!! GRRRRR, men som tur var tog Nina påsen ifrån henne.
Hela planen var full med folk igår,så det blev lite si och så med träningen.
OOppps tiden rusar iväg
Hejdå
O

 

04-04-23 08:40 Hade vi träning med gruppen nere på klubben. Pågarna var som tokiga i mig. Pep och dreglade och bar sig åt. Jag slutade löpa för ca 2 månader sedan, så jag begriper inte vad de håller på med. Även Barney där hemma springer runt och fåglar sig lite och jag är ju inte sen på att reta honom lite.
Vi började med en platsliggning direkt igår. Vi gör alltid det, eftersom det oftast på tävling är så. Alla låg som ljus, lugnt och stilla.
Därefter körde jag och Husse lite lydnad.
Det var luftigare på appellplanen igår. NIna och Kajsa var också nere och körde lite.
Bosse med Pivo skall tävla i lägre spår på söndag och Olof med Atlas skall ta appellen.
jag hinner inte skriva mer nu för tillfället, för matte har jobb att utföra.

I´ll be back
O

 

04-04-24 21:36 ...och inte mycket hunderi idag inte. De tvåbenta har mest donat runt med lite hushållsgöra. Trädgården fick sitt också.Den är inte för grann med alla bombhål,gula kissefläckar mm. Jag ville vara lite hjälpsam så jag grävde lite, men det fick jag bara fan för.Ja,ja det var den gången jag hjälpte till. Matte brukar säga att vår trädgård som ser ut att vara en plats där det testas missiler.

Nu har jag packat min lilla "beautybox" till morgondagens MH prov. Jag har packat ner lite pleg, ögonbindel och hörselkåpor,så nog är jag rustad inför diverse utmaningar alltid.
Skönt att det är en massa folk som jag känner. "Gitta", Jan, Nina vet jag bestämt skall vara där.
Hoppas nu också att det går bra för Pivo och Atlas som ska iväg och tävla imorgon. Jag håller alla mina klossingar.

Ha det gott alla
O

 

04-04-25 20:55 Dagens prövningar är till ända och nu ligger jag här nöjd och belåten.
Summa summarium så är jag social,trevlig, något vek med liten skärpa. Snäll i"himmet" är jag också. Detta enligt beskrivaren idag,men det var iofs inget nytt. Kryssen fördelades nedan som följer:

1a 4
1b 4
1c 3
2a 4
2b 4
2c 4
3a 1 (såg inte kaninen,tittade bara på husse förarvek som jag är)
3b 1
3a 3
3b 3
4 3 (gräset var jättegott)
5a 2
5b 3
5c 4 (dock inte låg kroppsställning)
5d 3
5e 2
6a 1
6b 1
6c 5
6d 1
6e 1
7a 2
7b 5
7c 1
7d 1
8a 2
8b 3
8c 2
8d 5
8e 2
9a 4
9b 4
10 1

Brorsan Oskar gjorde också MH idag. Det gick också bra.
De tvåbenta är nog ganska nöjda med mig.
Tyvärr sket det sig för Atlas på appellspåret. Skällande hundar och en massa råmande kor blev för mycket för den slyngeln. Desto bättre gick det för Pivo i lägre klass. 514 p med 0 på budföringen är inte fy skam.

Nu känner jag mig ganska tillfreds. Nyrastad ligger jag och myser i fåtöljen.
Vi hörs
O

04-04-27 22:13 ..... hemkommen från kvällens träningspass.
Idag blev det hela kittet. Först körde vi ut i trakterna kring Svedala och la ett spår. Första sträckan låg i ganska stark sidovind. Detta fixade jag hur bra som helst. Låg i kärnan hela tiden. Markerade apporten bra och lämnade till husse. Sedan blev påsläppet efter apporten inte bra. Jag "stirrade" iväg och tog ett par vändor. Husse blev småkokt och halade in både mig och linan. Gulp!!!Skärpning alltså. Jag HATAR när husse är kokt på mig. Första vinkeln blev sådär,lite snurr men den andra tog jag klockrent. Markerade apport nr 2 bra och kom fram till slutet där "kisematen" väntade.
Därefter direkt ner till klubben där vi gjorde en platsliggning ihop med Yankey och Jan. Det gick bra. Körde apportering,fritt följ och framförgående.
På framförgåendet strulade jag lite och återigen halade husse in mig. Vi började om. In fot till sidan och när matte sa Sänd hunden fullkomligt rusade jag ut. Lika bra tyckte jag så inte husse blir sur. Ja, jag är en väldigt förarvek liten kicka,som man får ta det nätt med.
En budföring körde vi också. Det är kul tycker jag. Full rulle!!!!

See you
O

 

 

04-04-30 20:48
har precis varit ute på rasterunda på Katrinetorp. 28 kaniner satt på fältet, men jag låtsades som att jag inte såg dem. Det är lugnast så. Jag fick jaga min älskade boll uppför en backe ett flertal ggr. DÅ trivs jag. Jag gör allt för den bollen.
I går kväll var vi på klubben som vanligt.
Körde ett pass som innehöll apportering och framförgående. Vi började som vanligt md platsliggning som alla skötte utmärkt. Inger och Lukas gick över i Hammars Park och körde uppletande. Bosse vars Pivo var lite halt gick in och satte på kaffe och dukade fram uppflyttningtårta. Sedan satt de där,hela högen och bara snackade. Efter en stund kom även Nina och Jonas in och åt och snackade. Jag tror klockan var närmare 22.30 innan vi lämnade klubben.
I morgon lördag tror jag inte att det blir så mycket hunderi i heller, men på söndag??!!!
'Ha det alla
O

 

 

 

04-05-02 20:02
........ på Åhus BK. En klubb som har en lååång ramp in i klubbstugan????
Husse och jag fick spår nr 2. Det var soligt och ganska varmt redan vid 9 tiden. 10:a på spåret av båda domarna. Yeees!! Det var 7 startande och vi var 2 med full pott.
Tillbaka till klubben för budföring, plats och lydnad. Mottagaren placerar de typ 7 m framför en massa träbänkar där folk sitter och fikar. Där kan jag ju inte stå säger matte. Ett snabbt beslut krävs. Gå du in i stugan säger husse till matte,så går jag bakom stugan med apan. Sagt och gjort. Matte går in i stugan och sätter sig längst in. Detta blev inte bra, för jag saknade min matte när vi kom fram igen. När det blev min tur,dundrade jag förbi mottagaren, igenom folksamlingen och forcerade rampen in i stugan. Ni kan tro jag blev glad när jag hittade matte ihopkrupen på en stol lååångt in.(Jag kanske skulle bli sökhund?????)Ute på appellplanen stod husse och vrålade på mig och folk runt omkring skrattade. Nåväl det gick ju vägen ändå. 263p räcker ju. Husse och jag har några tävlingar till. Får se om vi kör till dessa.
I såfall ska inte matte försvinna utan vara kvar synligt för mig,pecis som det brukar vara när vi tränar. Tänk att de inte lärt sig,voine,voine!!!!
Ikväll blir det nattipöms tidigt. Inte varje dag man går upp kl 05:00.
O

 

 

 

04-05-05 22:54
.... behöver jag snart. Det har blivit sena kvällar. Vi har varit på klubben varje kväll. Puhhh, fika,träna,rasta,fika lite till,sista nattakissen, you name it.
Jag vill passa på att tacka för alla grattisar jag fått.
Nästa gång husse och jag skall tävla är den 15 maj i Ystad.Tror faktiskt att husse vill försöka slå matte och Bubbas resultat i appllen som är 292p, men det hänger faktiskt lite grann på min goda vilja det. Jag får fundera lite på det..Hmmm
Fullt med folk var det ikväll. Till och med urmatte Irené kom ner.
Husse och jag körde igenom appellydnaden. Det gick överlag ganska bra. Framförgåendet gick klockrent ikväll. Lite missar i starterna på linförighet och fritt följ. Ibland är jag lite FÖR balanserad. Säger inte husse fot klart och tydligt, sitter jag kvar hur fint som helst.
Imorgon kväll ska jag bjuda gruppen på smörgåstårta. Ska bli gott. Vaaaa? får inte jag???Kamma er isåfall på fler uppflyttningspoäng och var det 292 p ni sa? Dream on!!!!!
Nattipöms
O

 

 

 

04-05-12 22:23 ....precis hemkommen från klubben (var annars?)
Det var medlemsmöte, så husse hade knappt tid med mig. Matte förbarmade sig över mig och körde ett lydnadspass. Jag var liiiitte för laddat, skallade igenom hela linförigheten, tjuvade på apporten och var allmänt stökig. jaja,det var en sådan kväll. Nina körde igenom CK hunden Oskar (min brorsa om någon missat det)och matte tittade på. Oskar är enligt matte en riktig plumpudding. Full av fan och har en bra potential. Kul!!!
Igår var vi ute och spårade. Markeringarna är numera klockrena. Gick bra för övrigt också.
Imorgon är det träning med gruppen.Spökskrivaren har lite att stå i så jag får avsluta nu.
Vi hörs
Fröken Orizza Månsson

 

 

04-05-15 22:41 ... för spökskivaren är snart medvetslös.

Uppe kl 05:00 imorse för kaffekokning och tillagning av mackor. Avfärd till Ystad. Det blåste så ändä in i blåsvidda djävlar idag.
Fick spår nr 2 idag igen. Första benet i medvind. markerade 1:a apporten bra. Fortsatte men gick alldeles för långt över vinkeln. *Husse stod kvar och försökte styra in mig. Inte helt lätt med det tempot jag höll. När jag äntligen hittade rätt i spåret igen hade jag glidit iväg för mycket vilket resulterade i att jag missade 2:a apprten. Husse gjorde en myckt snygg nigning och sas halade upp pinnen. Sista vinkeln gick bättre och sista benet hem hade vi stark motvind.Betyg 7 - 6 1/2.
Efter detta sa husse att vi bryter eftersom vi redan är uppflyttade,men vi tar en budföring också.
Matte stod på behörigt avstånd så jag såg henne. Mottagaren agerade så himla bra att jag lade in högsta växeln. Sänkte huvudet, fällde öronen och drog järnet. Detta gjorde att jag inte hann stanna utan jag sprang ca 10-15m bakom mottagaren innan jag gjorde en snygg sväng och dundrade tillbaka till Husse. Betyg 0.
Ja,ja det kan ju inte gå bra varje gång,men springa fort DET KAN JAG!!!!!

Glädjande nog blev Donna med matte Eva från träningsgruppen uppflyttade, så nu är det tårtedags på torsdag igen. Donna med matte Eva var ute för 1:a gången och genomförde tävligen väl. Donna var hur cool som helst medan matte Eva hade en grå-vitaktig ton i ansiktet.
Tony som hade följt med de båda ner, sa att han hade behövt hörselkåpor på vägen ner, för Eva hade nästan pratat hål i huvudet på honom.Det var väl nerverna antar jag.

I eftermiddags var vi på klubben där det var Ts-tävling. Jättetrevligt var det. Jag ställde inte själv upp på det eftersom jag skall tävla i morgon igen. Håkan med Memorix Lex vann för 2:a året i rad. Ett mycket samspelt ekipage. Till nästa år är det många som kommer att jaga dem. Watch out!!!

En del Demoner ställde också upp.
"Kajsa Piggelin som satte sig upp på finskan",
"Nikita vill inte ligga plats" och
"Zack är lite trött på "finskan" idag"

Nu ligger vi utslagna i soffan allihopa och kollar lite på melodifestivalen.
Ja, detta blev ju lite mer än en snabbrapport.

I´ll be back
O

 

04-05-16 18:00 .... 247.5 p med 0 på budföringen (sprang till matte vad annars?)och 0-5 på apporteringen efter lite fokuseringsproblem från min sida. Det var ett himla liv uppe på terassen när jag sprang in för att lämna apporten. Jag stannade halvvägs, släppte den och kollade upp lite.Tog apporten igen och kom in till husse.

10 tävlande + alla funktionärer körde in i skogen och parkerade i en liten glänta. De tävlande fick sedan gå iväg och trampa ut spåren. Husse kom tillbaka alldeles genomsvettig och sa att det är ca 10 min rask promenadtakt upp till spåret.

Ut med mig från bilen, matte tog sele och lina för att försöka bryta signalen att nu ska vi spåra
Jag spårade som en iller ända upp till vårt spår, kollade alla in och utgångar medan de tvåbenta försökte med diverse grejor för att bryta mig. Väl framme fick vi stanna och vänta på domarna.

Domarna kom så och husse selade på mig. Jag tog spåret kanon och vi traskade (knappast) iväg.
Då upptäcker jag att de båda domarna är med och nästan flåsar husse i nacken. Ja,ja inga problem för min del, men man känner sig väldigt uttittad.

Jag visade upp min allra bästa sida och fick 10-10 på spåret. Det var 4 st som nollade spåret.
En annan som också spårade hela vägen upp fick 5-6 för när hon väl skulle spåra,tyckte hon att nu räcker det väl. Det blir lite fel signaler.
Är nöjd med dagen. Nu ska jag snart äta, så spökskrivaren har lite dåligt med tid
So long '
O

 

04-05-17 22:45 .... tränade budföring ikväll. Tant Nina var mottagare, med kisemat i lilla magväskan. Matte stod på halva sträckan. Jag var lite splittrad vid första skicket, var ju tvungen att ha koll på matte.
Framme hos Tant Nina fick jag maten och sedan glömde jag allt vad matte heter. 4 rundor blev det. Hörde de säga att nu kör vi så här ett par dagar så får vi se om det har någon effekt. Mumsfillibabba.
Körde lite apporteringar och framförgående.
Matte körde Tant Nina ikväll. Fritt följ och krypet. Kajsa; min mojja säger att du kryper jättefint. Fria följet var också snyggt, Din moja skall bara tänka på att inte luta sig fram i starterna.Tro fan att man startar innan då.Det hade jag också gjort.
Piggt och glatt var det. Lite skall blev det också.

Brojjan Oskar (CK-hunden) gjorde inträdesprovet till träningsgrupperna med bravur. Det såg jättetrevligt ut.

Jag vill passa på att tacka för alla grattisar från vårt avlånga land. Det värmer gott.

Min kudde kallar

 

04-05-21 18:17 Idag har det inte hänt mycket kan jag meddela. De tvåbenta är havererade. Inte många knop här inte.
Inte konstig man blir lite rastlös.

Fick lite på "huvet" (inte bokstavligen ska jag tillägga) för att jag slaktade en toarulle i miljoner beståndsdelar samt att jag extraknäcker som skobiträde.
Det ligger skor i HELA HUSET!!
Inga vackra ord när någon ska gå ut. Var f.n är skon och ditten och datten. Skor har hittats i trädgården, på huvudkuddarna hos både Andréas
och Marcus.
Jag måste tillägga att jag slaktar aldrig skorna, dessa bär jag bara runt, runt med.

Igår tävlade Husse och jag igen i Hörby. Även denna gång var det skogsspår med domarna i släptåg
Jag drog iväg som en iller. Domarna tyckte att markeringen på första pinnen var lite för snabb???? och detta gjorde att betyget blev 9.5 av båda.

In till klubben för budföring. Tror ni jag gjorde den??? NO WAY, men denna gången var det inte matte som ska ha skulden.
Precis när Husse skickade mig kom ett lydnadsekipage gående parallellt med sträckan och detta blev för mycket för lilla mig. Jag saktade in farten och kollade varpå mottagaren kallade på mig. Jag sprang till henne, gjorde en snygg sittning och sprang iväg igen till Husse. Betyg 0, då mottagaren hade kallat på mig innan halva sträckan????
Precis som om Husse och jag kunde hjälpa det. Tekniskt fel skulle vi vilja säga. I pappret står det också klart och tydligt:Kallar för tidigt.

Slutpoängen blev 268.5 med 0 då på budföringen.
På fyra tävlingar har jag bränt alla budföringarna.
Jag skall nog inte syssla med rapport trots vissa övertalningsförsök från rapportfolket på klubben. Fast å andra sidan är det ju till matte jag i såfall ska springa hmmm.....

Husse har fått ett kvitto på dessa tävlingar och vissa grejor skall det ändras på tydligen.

Jan och Yankey från träninggruppen tävlade också. Tyvärr fick de båda stå och vänta vid spåret minst 10 minuter och det tyckte Yankey var bläää.
En dålig start och vissa problem på sista sträckan resulterade i 6-6 på spåret.
De behövde en 5 på budföringen, men nej mottagaren agerade rundningmärke för Yankey som sprang i 190.Betyg 0.
Vad är det med detta dj....a moment????

Slutpoängen blev 216 men då nollade han både budföringen och apporteringen pga tjuvstart och lek.
De genomförde resten med bravur och nästa gång så sitter det som en smäck.
Igår körde vi ner till klubben för träning,men för de flesta stod intresset i skogen och växte så det blev inte mycket till träning igår.

Vad mer då?,Jo Nina och Kajsa ställde upp i Sydqvinten igår. En lydnadstävling som går mellan olika klubbar i distriktet. Malmöklubben slutade 3:a totalt och Nina och Kajsa som ställde upp i popcornsdivisionen (lydnadsklass 1) kammade ihop 169 p. Namnet kommer av att det är så många hundar som brukar "poppa" upp på platsliggningen i den klassen.

Nä,minsann nu ska matte fixa lite god fredagsmat, så nu får jag sluta.

Skobiträdet Orizza Månsson

 

 

 

04-05-21 20:14 .... Jag måste få säga att Lasse och Eva Pettersson som höll i tävlingen i Hörby igår är helt suveräna. De kan konsten att få folk att känna sig helt avslappnade. Jag träffade på en tävlande från Karlshamn som även tävlade i Åstorp förra veckan och hon var helt lyriskt över dessa bådas sätt.

När vi kom till samlingsplatsen kom Lasse fram direkt, tog i hand och hälsade oss välkoman med orden: Hade jag vetat att ni skulle tävla hade vi lottat bort er direkt. Så typiskt Lasse, men så hjärtligt. Ett otroligt härligt par.
Det var så mysigt att på morgonen se Lasse stå med alla tävlande i en ring och peppa och förmana. Gör nu så,tänk på det, domarna ser inte osv......
Öronen stod som grytelock på många.

Vill här passa på att tacka för en mycket trevlig dag med mycket skratt(som vanligt) i dessa människors närhet.

Christine

04-05-23 18:59
.....Med risk för att vara tjatig,Ja, jag har tävlat idag igen och tro det eller ej men idag sprang jag budföringen. Jag gjorde det tom så bra att jag satt som fastklistrad hos mottagaren.
3 kommando fick han ge innan det bar iväg till husse. Betyg 7-7. Suck!!! sa de tvåbenta.

Mitt spår idag gick på odlad mark. Luzern heter det och är en slags balj,ärtväxt som slingrar sig.
Ett märkligt växtsätt,där det mesta av växten ligger ovanpå. Under var det mest lera. Lite svårt att förklara,men husse var alldeles lerig när han kom tillbaka.
Detta hade jag ett väldigt bry med. Första benet hade jag stora problem att fästa i spåret. Apporten fick jag dock med mig. Först efter andra apporten hade jag spåret ordentligt. Därefter gick det som på räls. Betyg 7-7. Detta gjorde ju att specialen blev 49, precis som tidigare tävlingar där jag då sumpat budföringen.
Tillbaka till ruta 1 liksom.

Trots att jag hade dagens bästa lydnad, var det ingen hit. Splittrat och okoncentrerat.Satte mig inte vid någon halt, kollade efter matte osv.
Framförgåendet var väl det som funkade bäst,där vi hade 9-9.
Av 15 ekipage slutade vi på en 4:de plats med 258.75. Trean hade samma poäng men då bättre på specialen.
Detta var min sista appelltävling. Thank God for that!!!. Nu tar vi det lite lugnt och tänker till över vissa förändringar.

Nästa helg skall de tvåbenta hålla i Malmö:s elitspårtävling, så det blir mycket att stå i veckan som kommer,men sedan därefter blir det nedtrappning. Det ska bli skönt.

Kusin Kajsa Bajsa som tävlade i rapport i går fattades en HALV, 0.5 poäng (fatta vad äckligt) i specialen för uppflyttning till elit. Usch och fy.

Nu skiter vi i det här Kajsa och tar SOMMARLOV!!!!!

Hon som äntligen sprang budföringen!!!
O

 


04-05-25 22:25 ..... både igår och idag. Inte mycket på min front sas som hänt. Igår mest slappedag och ikväll har de tvåbenta varit på tävlingsmöte inför helgens begivenheter. Ingen träning för min del. Som tur var blev det bollrastning, för annars hade jag gått i taket här hemma. Det spritter ju i benen.

Matte har beställt tid för röngten till mig den 7 juni.

Nej, som sagt inget speciellt har hänt så jag håller där så länge.
See you
O

 

04-05-26 22:44 .....och apporteringar blev det ikväll. Skönt att få jobba av sig lite.
Mycket folk på appellplanen i kväll och vädret var behagligt.
I morgon är det träning med gruppen och sedan ska de tvåbenta äta tårta efter vad jag har förstått.

Usch och fy Jänta, hoppas att du läker snabbt i hals och tunga. Det måste göra oooont!!

Ja just det, som ni kanske märkte så hade spökskrivaren här inte en siffra rätt när det gällde Kajsa Bajsas resultat i helgen. Hon räknade som en kratta. Det märks att det är 10 år sedan hon tävlade i högre klass.

Nä,alla glada
kudden kallar
O

 

04-05-29 20:12 ....lagt upp uppletanderutan har de tvåbenta gjort idag. Jag följde med på det ena spåret, där jag drog järnet efter en kanin. Var de glada??? Nu pratar vi inte mer om det.

Efter fältuppläggen drog vi vidare till klubben där lydnadsplanen skulle märkas upp. Det är faktiskt mer jobb med det än vad jag trodde.
Det är 3:de året som Husse och Matte håller i elitspåren.
När vi kom hem svimmade vi alihopa i sofforna.

Hoppas nu att många går runt spåren i morgon.Det är alltid tråkigt när de inte gör det säger matte och jag får nog hålla med om det.
Hoppas också att Jan och Olof från gruppen klarar appellen imorgon.
Tyvärr började Ynja löpa i torsdags.
Hon och matte Viktoria skulle tävla i lägre klass. Sh.t också.

igår (fredag kväll) var det lydnadstävlingar på klubben. Bra tävlingar men tyvärr var det inget höjdarväder. Svinkallt och blåst.

Ikväll blir det nattipöms tidigt för matte skall gå upp kl 04:00, voine voine. Ja, väck inte mig bara.

Jag återkommer med en redogörelse om hur det gick i morgon eller i övermorgon eller dagen därefter.

Äsch,vi hörs!!!
O

 

04-06-02 23:27 ....eftersom vi är halvdöda här hemma.
Helgen som gick var vikt för elitspårtävlingen.
Vilket mörker!!! Inte en enda tog sig runt. Det var alldeles daggigt och friskt på morgonen när de gick ut spåren. Efter en stund kom så SOLEN!!!! och fullständigt torkade bort alltihopa. Alla hundarna jobbade som gnuer,men det fanns inget kvar. Dötradigt när man håller på i 2 dagar med upplägg av rutor,uppletande och lydnad, så blir det ingenting. Usch så trist!!

Min mormor är snart lack på mig.I måndags när hon kom hit blev jag så glad att jag hoppade upp på henne, tryckte in hennes glasögon i tinningen typ så blodvite uppstod. Den ena skalmen på glasögonen stod rakt åt he....te. Husse fick justera dem.
Idag frågade matte henne om hon kunde duscha blommorna i trädgården med en duschflaska. Javisst,sa mormor inga problem. Vad hon inte visste är att jag är fullständigt galen i vattensprutor och vattenslangar. Till skillnad från gamle Bozz som kröp längs huskanten för att man inte skulle se honom,attackerar jag strålen direkt.
Så när mormor då började duscha den ena ampeln, tog jag sats och kom upp i en ganska hög höjd typ nacken, där satte jag i båda tassarna vilket resulterade i att mormor stöp som en fura,glasögonen for år he.....e igen,
(nu såg de ut som en åtta) Husse fick justera dem igen!!!

Lite rädd blev jag när hon skrek till, så jag kröp in till henne och slickade henne lite i ansiktet.
Då började hon skratta. Gick in och ringde till matte och sa att du får hädanefter duscha dina dj.....a blommor själv och nu skrattade hon nästan hysteriskt.
Ja,ja kul att man kan muntra upp folket ibland.

Nannedags
O

 

 

04-06-07 21:15 ..... så har ännu en helg förflutit. Lite lagom mys pys i lördags och spårträning i Vomb igår (söndag).
Husse och jag tränade en massa spårupptag. Det gäller att befästa det säger husse.

Igår var Yankey med husse Jan i Halmstad och tävlade appellklass. Det var sista tävlingen inför sommaruppehållet och det gick vägen. 256 p med 7-7 på spåret och 0 (vad annars?) på buföringen. Jättebra jobbat av de båda.

Nu blir det tårta IGEN!!!! Herregud, de gör ju inget annat. Tårta på torsdag som Kajsa och Åsa bjuder på efter deras uppflytt till högre klass spår och veckan efter bjuder Yankey och Jan.
Ja, det får bli mycket grönsallad framöver.
Träningsgruppen har hafr flyt under våren.
Många uppflyttningar har det blivit. Kul,kul!!!

Nä, jag orkar inte mer ikväll. Jag har varit och blivit röngtad fram och bak idag, så jag är loj och trött.

Vi hörs
O

 

 

04-06-11 13:32 ....Höfter A, AD Ua

Di tvåbente är så glada.

 

04-06-12 17:45 ...är de tvåbenta efter röngtenresultatet.
Nu är det bara att tuta och köra säger dom.

I torsdagskväll var det träning med gruppen. Körde lite hopp sitt och kryp. Det börjar ta sig på båda momenten. Matte säger att jag ska ha ett "Gunnar Sandgren" kryp.
Gunnar är tydligen en tävlande från Helsingborgstrakten som med sin gamla hund hade ett kryp som matte aldrig har sett maken till. I vänstersvängen låg hon still och kastade in bakdelen i rätt position.
Ja, ja vi får se hur det blir med det. Idag (lördag) har vi varit på utflykt. Tittat lite på gårdar och vi avslutade med spårupptag och uppletande till mig.
Jag var väldigt nonchalant i spåret idag tyckte de båda. Jag gick visserligen på rätt håll på upptagen,men det riktiga klippet saknades.
Får se hur det blir imorgon när vi ska till Revingefälten med gruppen.
Inte helt lätt därute med denna torkan.

Just nu fäller jag något kopiöst.Det är väl vinterkostymen som släpper.Skönt är det iallafall.

Vi hörs
HD A AD Ua Orizza Månsson

 

04-06-13 19:15 ..... så kan man nog uttrycka spårningen idag. Jag hade enorma problem med att fästa spåret.
Ca 2-3 m,sedan gled jag ut i sidorna för att kolla av. Så höll det på hela tiden.
De tvåbenta hade gått ut varsitt rak spår på ca 200-300 m. Syftet var att träna påsläpp,men det blev som sagt var mest kattskit av det.

Uppletandet gick desto bättre. 3 strängar med totalt 4 föremål och här veknade de båda två,eftersom jag sprang glatt ut på alla skicken.

Platsliggning med skott ihop med Lukas och däefter budföring med skott gick som en dans.

Vi avslutade dagen med ett mattespår,där matte gick iväg med kisematen. Ett snabbt påsläpp och här vilade det inga ledsamheter kan jag förtälja.
Husse hade fullt sjå att hänga på. Skönt att man fick ett positivt avslut.

När vi körde hem hade Nina,Gosia och Vicky kommit ut för att lägga lite spår. Hoppas det gick bättre för dom än det gick för oss.Jag tror att Nina berättar det imorgon.

Fridens liljor
O

 

 

04-06-18 19:37 ...det spottande folket.

Vi sitter här och laddar, fast min moja är riktigt puckad. De har tippat på hennes jobb och den som vinner får vara ledig hela nästa torsdag (dag innan midsommar). Hon har tippat 3-2 till ITALIEN??????? men hallå, hur patriotisk är du?
Klart vi vinner. Det finns inte en chans att DU får vara ledig,det kan jag säga direkt.

Själv håller vi på med Gunnnar Sandgren krypet. Inte helt lätt kan jag säga. Lite spår blir det väl också i helgen.

Hoppas nu det går bra för er som ska ut och tävla i helgen i hela vårt avlånga land.

Ha det gott alla
O

04-06-24 22:28
och vädret är "pissigt" på ren svenska. De tvåbenta sitter här och tittar på fotboll.SUCK!!!

Tidigare ikväll var vi nere en stund på klubben och körde ett pass med gruppen innan det började att regna IGEN!!! Alla for in för att dricka kaffe och där blev de kvar. Husse och matte fick en urtjusig blomma från gruppen. Hoppas bara matte kan förvalta den väl, så den inte dör.

Har egentligen inte mycket att förtälja. Dagarna rullar på och husse och jag filar och filar på krypet. Nu har jag kommit så pass långt att jag kan kasta in gumpen i vänstersvängen,men därefter lägger jag mig med alla fyra i vädret. Ja,ja det kanske blir bra i slutändan.
I måndags efter jobbet körde vi ut till Vomb där jag fick gå ett ca 800 m långt spår. Dömysigt var det.Packade lilla ryggsäcken med diverse gott och kaffe till de båda. Både upptag och spår gick bra,men så är det väldigt lättspårat i Vomb också.

Nu får ni ha det så gott alla i midsommar.
I´ll be back
O

 

 

 

04-06-24 23:36 ....Min moja är helt tokig här hemma.Hon ville att England skulle vinna fotbollen. Hoppar upp och ner i soffan så jag blir ju alldeles stirrig och skäller och gapar.

Voine,voine hoppas fotbolls EM snart är slut så det blir lite ordning på torpet igen.

Apan

 

04-07-02 20:43 .... here I am again.
Anledningen till att det blir lite avbrott i min dagbok är att spökskrivren får ett break på tangentbordet. Så är det när man ska fika med diverse smuliga delikatesser som ramlar mer i tangentbordet.
Vad gäller fotbollen så är det numera lugnt på den fronten. Efter att bÅde England och Sverige åkt ut så är matte inte så intresserad längre.VILKEN LÄTTNAD för min del.

Idag när matte var och handlade träffade hon två andra mojor.Det var Strike,Sazza:a och Hasta:s mojor. Och ni vet vet ju hur det är när mojor träffas. Jag kan bara säga att när MIN MOJA kom hem var allt det djupfrysta upptinat. NO MORE COMMENTS!!!!

Träningen fortskrider. Något spår har det inte blivit under denna veckan. Vädret har inte inbjudet till detta. Det har regnat så gott som hela tiden.

I tisdags kväll när min moja satt och pratade med "Gitta" i telefon (2 ½ timme??????) tränade husse och jag i trädgården. Någonting sket sig för husse blev inte glad på apporteringen och jag drog järnet. FY FAN!!! Han såg INTE GLAD UT och då tänkte jag att det ska fan till att hämta den djävla pinnen. (Det kan du göra själv, djävla gubbe),tur att man inte kan prata, men man får lov att tänka tanken och DET GJORDE JAG KAN NI TRO!!! Usch det var ingen trevlig upplevelse. Tvi vale!!

I gårkväll körde vi ett pass med gruppen. Både husse och jag var på gott humör,så det var friktionsfritt.

Imorgon ska vi köra till skogen för en låång rasterunda och lite upptag och på söndag ska vi till Vomb med gruppen. Mysigt!!!!

Ha en trevlig helg alla
O

04-07-06 08:39 ..... proudly presents Apan Bus As.....

Orizza Kruger in TERROR ON LERGÖKS STREET.

Ja, det kan jag berätta att man står inte speciellt högt i kurs i vårt område.
Många och långa är de utlägg jag tvingas höra dagligen när jag vaktar min trädgård och de är INTE trevliga kan jag upplysa. Matte sa att snart får hon gå ut med en ICA kasse över huvudet, så de inte känner igen henne.

Helgen har bjudit på upptag och upptag.
I Lördags gick vi en jätterunda nere i Svedalatrakten och passade samtidigt på att träna lite på just upptag. Di gamle(Bubba och Barney) pinnade på bra.

Söndagen tillbringade vi i Vomb med gruppen och där fick jag också träna upptag. Det blir bättre och bättre. Tyvärr var vädret inte det bästa. Hällande regn som iofs bröts av med lite solsken, men det var inte mycket. Man får vara glad för det lilla.

Måndag kväll och det var klubben som gällde. En massa Demoner som var så flitiga så. Husse och jag körde igenom en del moment, med huvudvikten på krypet som börjar artar sig.
En lång budföringen fick jag springa till Jonas och det var jättekul. Jonas var lite sen med bollen, så jag satte mitt garnityr i hans hand och det kändes nog för han vrålade till.

Min stilige broder Oskar ( han med CK ni vet) tränade också och det ser jättefint ut.
Han är lika gapig som mig i vändningarna på stället. Det måste vara något släktdrag.

Min husse stod som mottagare till NIxx och det gick också bra. Det var de stora bokstäverna till Nixx när han skulle sätta sig, men Nixx var lika glad för det. Han ville ju till sin husse.

Nähä, gott folk. Dags att jobba lite till.....
O

04-07-09 20:13 ...och lugnet har lägrat sig över Kastanjegården.

Alla är vi "mätta och trätta". Ryggbiff i rödvinssås med bakad potatis, vitlökssmör och sallad för de tvåbenta och tradigt foder med en klick kisemat till mig.

Matte har precis pratat med Tant Nina i telefon om hundar och semester och semester och hundar.

Denna veckan har bara rusat iväg. "Sketaväder" har det varit så gott som hela tiden. Stackars alla er som har semester. Mina tvåbenta ska jobba 1 vecka till.
Lite hyss jag jag gjort som vanligt. Toarullar har slaktats och härom dagen hittade jag husses tennsug???? Ett slags verktyg. Matte stod och vände och vred på det länge och väl utan att fatta vad det var. När husse kom ner och såg eländet blev han inte glad!!!!

Träningen har nu eskalerat eftersom husse har anmält oss till tävling i lägre klass spår i djupaste Småland under semestern. Hoppas vi kommer med för det skulle vara mysigt att åka iväg med husvagnen lite. Det får bli som det blir. Vi är ju egentligen inte klara för det ännu. Det kan gå hur som helst. I tisdags kröp jag 10-mässigt,medan jag i onsdags var nere på en 6-7 enligt matte.
Min brojja Oskar har fått en lillebror. Min mojja bara dog. Hur söt får man vara på en skala?. Han var lika hög som han var bred. Ja, ja tur att "di gamle hänger med ännu". Så länge de finns i huset kommer det inte in NÅGON. Tänk att få in ett sådant litet "spigg" i huset. FY FÖR DEN LEDE!!!!

Nästa vecka ska en hel hög med Demoner röngtas. Håller nu alla klossingar att det går bra. (klart det gör)Hasta Huligan (min mojja tycker det namnet är urläckert),Oskar, Oj-då, Olga-Ohlsson, Nixxe-Pixx. Hoppas jag inte glömt någon.

En liten fågel kvittrade att min syrra Frida (Octavia-Dottir)hade A-höfter. Yeeesss!!!!
Armbågarna vet jag inte, men hoppas att det också är Ua

Nej, nu så är det dags för lite djävulskap.
Ha de
O
Ps: Hasta!!!!! Kan du kolla med dina tvåbenta om de fått ett mail med lite babybilder på mig????

04-07-09 21:02 ....Egentligen kan ni ta bilden på hemsidans vänster sida. Enligt matte är jag en "copycat" av den bilden.

04-07-14 13:56 bara ett par dagar till sedan är det semester!!

Egentligen har jag inte så där värst mycket att förtälja. Regnet har stått som spön i backen. Lite spår och upptag har det dock blivit.

I söndags när vi var i Vomb gick Fajjbjoj Bosse ut ett spår till mig. Ca 1000 m, ett lägre klass spår med andra ord. Njja, de säger att jag är väldigt nonchalant i spåret för tillfället, men vad då???? Gräs som är en halv meter högt och alldeles fuktigt. Tro fan att man inte behöver jobba ihjäl sig precis.
Nu har de då bestämt sig för att något spår i Vomb är inte att tänka på. Nej, ut på prärien Revinge och de skall tydligen låta spåret ligga rejält länge. Ja,,, vem bryr sig???

Lydnaden har legat nere lite pga en öm tass, som nu är bättre. Var nere en sväng på klubben igår och körde ett lätt pass. Kajsa, Nixx, Nikita och Allan var där också. De är så flitiga så.

Sååå fina bilder det har kommit in under Demoner.
HASTA!! Tacka dina tvåbenta för det. Alltid kul att titta på de olika släktingarna.

Min moja sänder en hälsning till din moja och säger: Det går bra ska du se!!

Sköt nu om er och alla ni som har semester:
Glöm inte solfaktor 25 när ni går ut?????
(Där var jag faktisk lite taskig) kunde inte låta bli

Tjabba
O

 

04-07-16 19:46 ...Gud så skönt att ta det lite lugnt nu.

Hulkens lillasyster är nu mitt namn.Idag när Husse kom hem från jobbet klippte han det jätthöga gräset i trädgården och det var gudagott att rulla sig i det. Så nu är jag grön från topp till tå. Riktigt chict (tror inte det stavas så, men ni vet nog vad jag menar) faktiskt.

Igår kväll var vi nere på klubben med gruppen. Jag måste ju säga att denna träningsgruppen är oerhört flitig. De kommer oftast mangrannt och de tvåbente tycker det är så roligt. Jag också för den delen.

Krypet som jag gjorde igår började inte speciellt bra,men efter lite tryck från Husse blev det suveränt. Hopp sitt satt också som en fläskläpp.
Det kändes riktigt bra överlag.
Det värsta för tillfället är alla ollonborrar som svärmar runt skymingsdags. Miljontals och jag klipper de i luften. Ja,jag vet, lite äckligt är det.
Nu har de tvåbente precis grillat entrecoté md hemmagjorda klyftpotatis och tillbehör,men som vanligt var man ju inte inbjuden till det.
JA, livet är en strid.
Skönt att det verkade OK med röngten på hela gänget. Nu är det bara att hoppas på att Audell är på gott humör också.

Ha en mysig helg alla
O

 

04-07-19 22:57 ...solen skiner och min moja har förmodligen fått ett RYGGSKOTT!!!! idag. Hon ojar sig och går på. Jag tror nog hon har ganska ont. Hon går en en gammal skadeskjuten kråka. Sååå typiskt. Hoppas det går över snabbt för hon är inte rolig att tas med nu.

Tidigare idag var vi på Revinge och gjorde lite upptag. Upptagen och spåret överlag fungerar för tillfället inte bra. Många frågetecken och ideér har förts fram idag. Ser man tillbaka under låt säga 1 månads tid så har spårbiten inte varit 100. Inte samma klipp i det som det brukar vara.
Olika teorier har tagits upp och nu får vi se om det blir lite ändringar i förfarandet.

Var nere en stund på klubben ikväll och körde lite lätt. Krypet var sååååå snyggt. Leif, en som har en hoffe tyckte det var "alldeles utmärkt"
Körde även 2 budföringar till honom. Det gick bra. Han var en trevlig prick.

"Gitta" har fått hem sin baby. Marhöjs Quincey. En liten gosse som jag ska "sätta på plats" på torsdag,när han kommer ner till klubben.

Nu får jag sluta för spökis har så ont
Vi hörs
O

 

04-07-26 22:35
.....kommer här.
Min mojas rygg är o möjligt ännu sämre nu. Detta efter att vi i lördags var hemma hos Kaos, Mysak och Catharina. Sååå mysigt dom har det där. Jag lekte hela tiden med Mysak som var en helmysig kille. Kaos var lite trött och hade ont i sin tass,så han hade förståndet att ta det lugnt.

Efter fika och småprat gick husse och jag bara en liten bit från huset och vips så var där jättefina spårmarker.

Matte och Catharina tog sig en ridtur på de båda fjordingarna Tellus och Valle. Matte var alldeles salig efteråt. Hon bara pratade om det på hemvägen.Hon sa att Catharina hade förgyllt hennes dag.Tydligen var det 13 år sedan sist hon red. Detta märktes tydligt efteråt. All denna träningsvärk som hon nu har. Ja, ja så är det.

Efter spåret och ridturen fortsatte Mysak och jag med vår lek. Jag var inte speciellt trött på kvällen, men dagen efter!!! Jag tom lade mig till rätta i bilen och sov när vi var ute i Vomb med gruppen. Riktigt nannig var jag då.

Annars inget nytt. Blir lite sporadiskt med skrivandet nu i semestertider.
Vi hörs
O

 

Första dagen på semestern..... 04-07-19 22:57
...solen skiner och min moja har förmodligen fått ett RYGGSKOTT!!!! idag. Hon ojar sig och går på. Jag tror nog hon har ganska ont. Hon går en en gammal skadeskjuten kråka. Sååå typiskt. Hoppas det går över snabbt för hon är inte rolig att tas med nu.

Tidigare idag var vi på Revinge och gjorde lite upptag. Upptagen och spåret överlag fungerar för tillfället inte bra. Många frågetecken och ideér har förts fram idag. Ser man tillbaka under låt säga 1 månads tid så har spårbiten inte varit 100. Inte samma klipp i det som det brukar vara.
Olika teorier har tagits upp och nu får vi se om det blir lite ändringar i förfarandet.

Var nere en stund på klubben ikväll och körde lite lätt. Krypet var sååååå snyggt. Leif, en som har en hoffe tyckte det var "alldeles utmärkt"
Körde även 2 budföringar till honom. Det gick bra. Han var en trevlig prick.

"Gitta" har fått hem sin baby. Marhöjs Quincey. En liten gosse som jag ska "sätta på plats" på torsdag,när han kommer ner till klubben.

Nu får jag sluta för spökis har så ont
Vi hörs
O

 

 

 

04-08-03 22:31 ....vad jag har blivit gratulerad. Jag blir alldeles rörd och lite röd om fläbbarna (kinderna). Tack alla för det, sånt värmer gott.

Ja, det gick ju vägen i Forserum. Ett svårt spår var det. Vi var ute i 24 min så det var på håret.
En mysig liten klubb i djupaste Småland. Vilka marker!!! Sådana är vi inte bortskämda med i Skåne.

Spåret på lördagen gick i riktig trollskog. Mossa och glest mellan träden. Så fint. Detta spåret blev konstigt. Jag fick en apport??? Det visade sig att på något märkligt sätt hade jag spårat ca 30 m parallellt med det riktiga spåret.

Spåret på söndagen var inte lika fint. Upptaget på ett kalhygge och en massa bräske i hela spåret.

Min lydnad var mkt okoncentrerad. Visste att matte satt i husvagnen,så jag kollade efter henne hela tiden.

Vad gäller apporten så har den blockerat sig helt för mig. Vet inte själv varför det blivit så. Husse har inte varit dum mot mig eller något sådant. Jag upplever bara husse som en "ful gubbe" och sådana skall man akta sig för,speciellt om de lockar med godis har matte sagt.

Nu skall vi ta det lugnt framöver. Jag skall snart till att löpa också. Jag var helt slut efter helgen i Forserum. Det tar på krafterna att vakta allt och alla som går förbi husvagen. Det blev inte mycket till sömn under helgen. Jag stöp som en fura när vi lämnade Forserum.

En sak till har hänt. Vi skall flytta ut på landet. Till en gård ca 2 mil utanför Malmö. Det finns ett stall med 6 boxplatser. (Hoppas inte jag och Bubba o Barney ska bo där)Tror jag inte förstås. Det ska bli jättekul. Ev finns det 4 katter där. Räkna med svinn på den fronten.

Nähä, nu så ska jag gå in och gratulera en hel hög med Demoner. Hoppas jag inte glömmer någon.
I såfall är det inte meningen, men det är ett sådant flyt på alla håll och kanter för tillfället med Demoner, så det är lite svårt att hålla reda på alla.

Nannedags
O

 

04-08-06 09:24 ....snart är semestern slut,URK!!!

Igår var det träning med gruppen. Det var lite avslaget med själva träningen,pga värmen men fikan var desto trevligare.

Donna med matte Eva bjöd på tårta efter att de tävlat i lydnkl 1. 2 tävlingar gjorde de med resultatet 180,5 den ena dagen och 181 den andra. Det kan man kalla jämnhet. Jättebra jobbat och kanonfina poäng. Nästa vecka skall jag bjuda på tårta. Sedan hoppas och tror jag att Allan, Oskar och Nikita också bjuder på tårta de nästkommande veckorna. Ingen hejd på frosseriet.

Urmoja Irené var nere på klubben igår. De tvåbenta fick en flaska rött för min uppflyttning. Trevligt!!!.
Jag tror den ryker ikväll.

På söndag ska vi rill Revinge. Nu skall man kanske inte klaga på värmen,men det ska bli duktigt varmt i helgen. PUHH!!!

Igår spolade husse av mig med vattenslangen i trädgården. Det tycker jag är skitkul. Full jakt efter munstycket. Jag såg ut som en dränkt råtta, men såå skönt det var.

Nej, nu så har jag lite att stå i.
See you
O

 

04-08-13 20:05 ...städa, fila, skura fogar, moppa, mumma, tvätta, rensa ogräs, stryka, damma, plantera nya blommor, visa huset, you name it!!!

Jag är ganska less på detta nu ska jag be att få tala om. hallåååå!!! Vi finns här också.

Tack och lov blev det en avstickare ner tlll klubben igår kväll. Jag skulle ju bjuda på tårta.

Husse och jag tog det lugnt. Körde lite kryp och stegen. Jag löper just nu och då är jag knäppare än vanligt.

Nähä, nu "galer di" igen. Det är mycket att stå i för tillfället.

Ps: Någon som vet om det finns folk som är intresserade av en omplaceringshund???

Kraven är att det behöver inte städas i parti och minut. Jag kommer som ett skott, bara hör av er.

Hon som egentligen trivs ganska bra hos de tvåbenta
O


04-08-17 21:19
....Godkväll i stugorna

Inget spår i helgen eftersom de tvåbenta låg däckade. De hade hög feber, ont i halsen och en dj...a hosta. Dåligt med sömn har det blivit.
Nu är det tack och lov bättre. Man skulle ju kunna tro att de såg ljuset i tunneln så som de ojade sig.

Nu till något roligare. I går kväll var Gitta och Quincey hemma hos mig. Som vi drog järnet,Quincey och jag.
Blomkrukorna for i golvet och vi gled som Bambi på hal is på klinkergolven. Ut i trädgården åkte vi med buller och bång och där fortsatte vi jakten. Han var dökul och sååå söt och "nuttig".

Mina leksaker fick han låna, dock inte de som jag hade tagit. Han försökte men jag drog iväg som en oljad blixt med honom i hasorna gapandes för han inte hann ifatt mig.

Jag tror att han sussade gott igår när de kom hem för det gjorde jag.

Slut för i dag
O

 

 

04-08-23 22:18 ...det är mycket att stå i för tillfället.
Städnngen har dock lugnat ner sig eftersom det är slut med husvisningar nu.
I helgen var vi ute och spårade. Det blåste spik ute på Sturup. Spåret gick ganska bra. Jag var laddad till tusen.

Tidigare ikväll var vi ute på gården, där jag nu har pinkat in mitt revir. Härliga ytor att springa på. Jag hittade en kanonrepa som gick runt huset.Jag tog högervarv, jag vet inte hur många rundor det blev,men tungan hängde som en slips efteråt. Det bästa av allt är att det är inhägnat med staket runt om.

Matte tog sig äntligen i kragen och gick iväg till doktorn,där hon fick penicillin mot sin hals infektion. Det känns skönt att hon är på bättringsvägen.

Nä nu så är det snart dags för loppelådan.

Ha de
O

 

04-08-31 08:59 ... från mattes jobb eftersom hennes T-bord hemma inte vill mer.

Först vill jag gratulera till Ila och Jänta som genomförde rapporten i Sunne.Ja, även era tvåbente förstås. Efter vad vi har förstått var det inte många som gjorde det.
Bra jobbat tjejer!! Det visar på goda vinnarskallar. (tror de brukar säga så om travhästar).

NU är det mycket. Vi har varit på gården ett par kvällar. Senast igår kväll. Efter att vi varit där körde vi hem till Tant Meta och Christer som bor en bit ifrån.
Från i morgon är gården vår. Inflyttning kommer att ske löpande fram till mitten av september.

Min träning är som ni förstår lagd lite på is. Jaja, det kanske bara är bra med lite uppehåll.

Jag har precis löpt färdigt och jag har varit väldigt trött under löpet.

Nu måste matte jobba vidare
Vi hörs
O

 

04-09-02 15:39 ..... jag tror nästan att det lutar åt hela kitet med blåa fristadsoveraller med hänglsen
på,gummistövlar "kipsar" m.m.
Jag kan riktigt se det framför mig. Speciellt matte som skriker och galer som en tok bara det kommer en liten spindel. Matte galer och husse himlar med ögonen. Matte säger att det är tur att det finns Radar, en sorts insektsspray. Hon skall investera i aktier eftersom hon kommer att köpa MÄNGDER!!

Jag ser fram emot att få träffa de 4 katterna som enligt uppgift skall finnas.
Tvärs över gatan där vi bor nu finns det en satans katt som retar gallfeber på mig. Den går så retfullt precis utanför staketet och det skulle inte förvåna mig om den dj.....n går och småskrattar åt mig. Usch, jag blir så sne på den.

I går kväll var vi nere en runda på klubben. Alldeles fullt med poliser var det eftersom Polishunds SM ska gå här. Inte utan att man kände sig trygg när man satt i bilen.

Vi hoppas hinna köra ner en stund på Söndag eftermiddag och titta lite på skyddet.

Nej back to work
O

 

04-09-05 10:03
..har vi idag. Vi skall ner och titta på Polishunds-SM.

Det första illtjutet på gården har hörts över nejden. Matte såklart, vem annars?
En liten ,liten liten,grön grååda hade förvirrat sig ner i källaren och såklart kom matte precis då. Ja, resten kan ni ju själv tänka er. Husse kom lugnt och tog upp det lilla livet i händerna och släppte grååådan i gräset. Matte stod kvar och utstötte en massa konstiga läten samtidigt som hon liksom ryste i hela kroppen. Voine, voine

Det är mycket nytt att utforska på gården så jag är som en klubbad säl på kvällarna nu.

Allan och Nikita!!!
Trots att det var jättegott med pannkakorna som ni bjöd på, skulle vi nog tycka att det skulle sitta som en fläskläpp med tårta istället på onsdag, om ni förstår vad jag menar? Jag hoppas och tror att det blir så.
Och Oskar?? Debut idag i appellen. Det fixar du galant.

The farmer dog
O

 

 

 

 

04-09-13 10:18 i allafall för en liten stund. Det finns ju inget bredband på stäppen.

Nu är vi helt installerade på gården och jag får ju säga det att visst är det skönt, men så öde. Inte många att skälla på där inte. I fredags kom det ett par gående, förmodligen några nyfikna och de fick minsann veta att det numera bor en schäfer på den gården. Jag följde de runt hela staketet och vrålade som en besatt. Såå härligt det var att få lufta lungorna.

Träning har det av förstås inte blivit något av. Matte tyckte synd om oss härom kvällen, så då fick vi leka "Kinapuff syndromet". En massa smågodis placeras ut i gräsmattan och dessa får vi sedan leta upp. "Di gamle" fick fart på sina trumpinneben kan ni tro, men jag är ändå snabbare. Jag tror att jag sprang runt och letade i 40 min. Sedan var jag trött!!!

Nej, back to work!
O

04-09-18 23:27 Jag har kopplat upp mig på Husses modem en liten stund.
Ur hundsynpunkt har denna dagen inte varit någon höjdare.
De tvåbenta stack iväg tidigt i morse för att klippa gräset och ta det absolut sista i villan.
De var tillbaka efter ca 2 timmar. Då satte matte igång att dra i ogräset som växer hej vilt här ute och husse började spika och såga så man inte kunde vara inomhus.
En ny vägg har satts upp. Man blir ju alldeles förvirrad när man kommer in.

Imorgon skall vi till Vomb och spåra och det ska bli jättekul. Vi behöver alla komma ifån gården lite grann. De tvåbenta håller på hela dagarna annars. Skadar inte med ett litet break.

Nej, nu så får det vara. Ögonlocken rasar snart.

O

 

04-09-25 17:31
.... och maten till de tvåbenta står i ugnen. Någon slags gratäng var det visst. Bubba, Barney och jag ligger här totalt havererade. Luften tar på landet kan jag lova!!

Dagarna flyter på, dock inte i hundars intresse. Det är gardiner, vinställ,städning, röjning,tvätt, värmepumpar, nyinstallerat expansionskärl (ja, fråga inte mig vad det är), tavlor som skall upp, lampor JA ALLT!!!

Idag har de röjt i stallet och maskinhallen.
Inte lite prylar som finns därute. Hörde husse säga att hela den delen med stallet är på över 600 kvm. Det står saker överallt.

Matte har gjort ett rum för krukor och trädgårdsredskap. När hon kom ut med städhinken, trasor och Ajax för att putsa fönsterna fick husse kramp, himlade med ögonen och gick ut. Är det lönt typ??

Jag hörde de pratade om att göra hundgårdar. Ja, jag ska INTE vara i dem, no way.

I torsdags var vi nere på klubben med gruppen. Skönt att få träffa gänget. Vi körde ett lydnadspass och det funkade bra.
En liten fundering hade husse dock. När vi tränar framåtsändandet sätter jag svansen i vädret så mycket det bara går. Jag kan inte själv förklara det.

Nej, nu så är maten snart klar. Matte skall korka upp lite vin tror jag. Det är dom faktiskt förtjänta av.
I morgon är det Revinge som gäller. Ska bli kul att få använda snoken lite.
Hoppas nu att det går bra för Kajsa, Nina och Jonas.
O

 

 

 

04-09-28 10:52 ...så här mitt på "dagelen".

Igår kväll körde matte och jag ett lydnadspass i trädgården. Jag var överladdad och gick som en banan hela tiden, gapandes och skrikandes.
Efter ett tag lugnade vi ner oss och det blev sådär halvbra. Vi tränade lite på den tunga apporten. Jag har ju tidigare berättat om apporteringen, som har låst sig för mig. På första igår var jag lite tveksam, men tog den efter att matte hejade på.
Vi körde lite annat emellan och när vi sedan provade ett par gånger till tvekade jag inte en sekund utan tog den nästan i flykten.
Matte blev jättelycklig. Jag såg att husse stod och sneglade lite vid sidan om. Han höll på att mäta fönster, men kunde inte låta bli att kolla oss.

Inkallningen med ställande tycker jag inte är någon hit. Först ska man komma som en iller och PANG, mitt i allt ska man stanna. Hur skulle det vara om dom kunde bestämma sig?

På torsdag ska vi äta tårta igen i gruppen. Det är Atlas med husse Olof som blivit uppflyttade till lägre klass spår. Kanonkul!! Det var dom väl värda efter en minst sagt strulig vår och sommar.

Jag måste bara berätta att matte fått en knäpp (värre än vanligt). Hon har köpt en hovkrats och en ryktborste. Men hallå????
Var ska detta sluta?????

Nä, dags att jobba igen.
O

04-10-06 13:22
... det är öken att sitta på modem säger matte, + att de har mycket att stå i. I går kväll planterade matte nya blommor. Hon hade behövt en pannlampa. Det blir fort mörkt nu. Puhh, tradigt.

Ett par kvällar nu har matte smugit iväg till stallet med kisemat. Det finns för tillfället 3 katter varav en är väldigt kelig enl matte. De får mat i stallet.
Nu pratas det om att de tvåbenta skall skaffa sig en liten kattunge att ha inomhus för att jag ska vänja mig.
Ja, jag garanterar ingenting. Jag har jagat iväg någon katt över staketet ett par gånger. Kom inte hit!!!! Jag blir tokig.

Husse är fn på musjakt i vaskskåpet. Detta är också en av anledningarna till att de vill ha en katt inne. Fällan den smäller titt som tätt. Vem tror ni tömmer den? Ja, inte matte i alla fall. Hon står inne i rummet och tittar ut i köket när husse tar den. Yackki, säger hon och ryser till. Livet på landet ni vet. Ja, ja hon kanske vänjer sig hon med.

Ikväll blir det nog en tur ner till klubben. Ska bli skoj.

O

 

 

 

04-10-12 10:06
...en liten rapport från lilla mig.

Allt är OK med mig. De båda gammelgubbarna hänger också med, fast nu börjar man märka av deras ålder. Barney har blivit lite stel och Bubba som fortfarande rör sig väldigt bra har blivit trööött. Trist men så är det.

I går var matte på TS möte och husse och jag tragglade på framåtsändandet. Ett riktigt mördar moment att få till bra, men vi jobbar på det.

I söndags var vi i Sövde med gruppen och körde spår. De tvåbenta som inte varit där ute på minst 5 år var alldeles stumma. Allt var så gott som bortskövlat. Av skogen återstod ett kalhygge. Det tog lång tid innan de kunde lokalisera sig.
Det blev bara ett kort spår för min del och det gick ganska bra. Uppletande körde vi också allihopa.
Husse och jag kör med korridorer. 5-6 föremål ute på fullt djup. Föremålen ligger ganska nära varandra, så jag har pejl på att det finns fler kvar därute. Det funkar bra på mig eftersom jag inte byter föremål,utan tar ett snabbt som f.n, in till husse med det och ut igen efter nästa. Skitkul!!
Matte har små hemliga möten ute i stallet. Varenda dag kommer hon med kisemat och en gaffel.
Jag kan höra henne därute hur hon kallar och "gullar" med NÅGONTING. I går tog hon även ut en hundkorg och ett stort täcke??.
Jag får inte gå in i stallet när hon håller på där, utan de säger bara att du får vänta. Jaha, vänta på vadå???

I helgen har matte tvättat gamla seldon för hästar som hon hittat på loftet. Eftersom hon använde vattenslangen som jag bara ääälsskar låste hon in mig i huset. Trodde hon.
Inga dörrar stoppar mig. Har ingen betydelse om de går ut eller in. Dörren till källaren går inåt, men den öppnar jag på typ 2 sek, springer ner i källaren, öppnar dörren där som går utåt och vips så står jag mitt i vattenslangen. Jippee.
Ett djävla hallaballo blev det på matte förstås, som blev alldels blöt.Kul var det så länge det varade. Lite skit får man ta. Det är det värt.

Nej nu så
Fröken Månsson

 

Numera blir det veckorapporter.... 04-10-06 13:22
... det är öken att sitta på modem säger matte, + att de har mycket att stå i. I går kväll planterade matte nya blommor. Hon hade behövt en pannlampa. Det blir fort mörkt nu. Puhh, tradigt.

Ett par kvällar nu har matte smugit iväg till stallet med kisemat. Det finns för tillfället 3 katter varav en är väldigt kelig enl matte. De får mat i stallet.
Nu pratas det om att de tvåbenta skall skaffa sig en liten kattunge att ha inomhus för att jag ska vänja mig.
Ja, jag garanterar ingenting. Jag har jagat iväg någon katt över staketet ett par gånger. Kom inte hit!!!! Jag blir tokig.

Husse är fn på musjakt i vaskskåpet. Detta är också en av anledningarna till att de vill ha en katt inne. Fällan den smäller titt som tätt. Vem tror ni tömmer den? Ja, inte matte i alla fall. Hon står inne i rummet och tittar ut i köket när husse tar den. Yackki, säger hon och ryser till. Livet på landet ni vet. Ja, ja hon kanske vänjer sig hon med.

Ikväll blir det nog en tur ner till klubben. Ska bli skoj.

O

 

 

04-10-12 10:06 ...en liten rapport från lilla mig.

Allt är OK med mig. De båda gammelgubbarna hänger också med, fast nu börjar man märka av deras ålder. Barney har blivit lite stel och Bubba som fortfarande rör sig väldigt bra har blivit trööött. Trist men så är det.

I går var matte på TS möte och husse och jag tragglade på framåtsändandet. Ett riktigt mördar moment att få till bra, men vi jobbar på det.

I söndags var vi i Sövde med gruppen och körde spår. De tvåbenta som inte varit där ute på minst 5 år var alldeles stumma. Allt var så gott som bortskövlat. Av skogen återstod ett kalhygge. Det tog lång tid innan de kunde lokalisera sig.
Det blev bara ett kort spår för min del och det gick ganska bra. Uppletande körde vi också allihopa.
Husse och jag kör med korridorer. 5-6 föremål ute på fullt djup. Föremålen ligger ganska nära varandra, så jag har pejl på att det finns fler kvar därute. Det funkar bra på mig eftersom jag inte byter föremål,utan tar ett snabbt som f.n, in till husse med det och ut igen efter nästa. Skitkul!!
Matte har små hemliga möten ute i stallet. Varenda dag kommer hon med kisemat och en gaffel.
Jag kan höra henne därute hur hon kallar och "gullar" med NÅGONTING. I går tog hon även ut en hundkorg och ett stort täcke??.
Jag får inte gå in i stallet när hon håller på där, utan de säger bara att du får vänta. Jaha, vänta på vadå???

I helgen har matte tvättat gamla seldon för hästar som hon hittat på loftet. Eftersom hon använde vattenslangen som jag bara ääälsskar låste hon in mig i huset. Trodde hon.
Inga dörrar stoppar mig. Har ingen betydelse om de går ut eller in. Dörren till källaren går inåt, men den öppnar jag på typ 2 sek, springer ner i källaren, öppnar dörren där som går utåt och vips så står jag mitt i vattenslangen. Jippee.
Ett djävla hallaballo blev det på matte förstås, som blev alldels blöt.Kul var det så länge det varade. Lite skit får man ta. Det är det värt.

Nej nu så
Fröken Månsson

 

04-10-18 11:14 .... och den har pissregnat bort. Det har regnat konstant, men nu måndaag förmiddag har det slutat. Rena hånet!!

Livet på landet ter sig allt tystare och lugnare. För att ändra på detta har jag nu börjat skälla på ALLT. Bilar som kör förbi på grusvägen jagar jag runt och gapar på. Löv som sakta faller, hundar som skäller lååångt ifrån oss. Jag kanske börjar bli lite spooky??
I vilket fall som helst så är detta inte populärt kan jag säga. Husse kom rytande härom dagen och sa JAG KAN OCKSÅ SKÄLLA!!!! och då dröp jag av. Usch vilka röstresurer han hade. Den oktaven har jag inte hört tidigare.

I går var vi i Vomb och spårade. Bosse hade lägt ett spår till mig. ca 1200m. Själva spårandet gick bra, men jag brydde mig inte speciellt om apporterna. En snabb markering och sedan ville jag gå vidare. Nu kommer väl pinnarna med borrade hål fram igen kan jag tänka mig.
Det gick bra för alla igår trots skvalandet.

Dags att jobba
O

 

04-10-28 10:29 ...Lite sedan jag hörde av mig. De tvåbenta har kollat med alla bredbandsbolag. Ingen ljusning i sikte för deras del. Puhh modem alltså!!

Ansiktsmask? Jo, så här var det.
Jag var ju tvungen att reka fälten hemma omkring. Jag passade på härom kvällen. Drog iväg som en iller i den svarta natten. Efter allt regnande var det väldigt tungt att plöja igenom. När jag sansade mig kom jag att tänka på Husse. Shit!!! Nu djävlar vankas det inga berömmande ord här inte tänkte jag. Jag smög som en panter den sista biten fram och lade mig lite försiktigt i busken, men då tog Husse fram ficklampan och sade något som jag inte vill skriva här. Därefter gick jag ett perfekt fritt följ hem alldeles självmant.

Under denna repa passade jag på att göra en ansiktsmask av lera. Jag tog nog för mycket lera dock. Halva ansiktet var alldeles ingrott. För att inte tala om benen. Det såg ut som om jag hade 4 st nya stövletter på mig. Ingen trevlig kvällsrunda mao.

Framåtsändandet tragglar vi vidare på. Det blir bättre ochh bättre.

Vi kör lite lydnad i trädgården och för tillfället är jag i riktig stöt. Jag tom apporterar den tunga i full galopp??????

I går kväll var vi nere på klubben och körde lite.
Kusin Kajsa gjorde "finskan" så min moja skrek FY FAN!! rakt ut. Det var en riktig ståpälsare det Nina o Kajsa. Så klockrent.

Vi ska till klubben ikväll igen. Donna och Eva skall bjuda på tårta efter att de i söndags tog sitt 3:de 1:a pris i ettan.

Allt för mig.
Over and out
O

 

 

04-10-28 10:33 ..att galoppera med den tunga apporten är ju iofs inget att orda om, men med tanke på mina apporteringar den sista tiden, så är detta STORT.

Om jag sedan ska fortsätta med det får jag tänka vidare på.

Apan

 

04-11-15 09:46
.. så fort helgerna rinner iväg.

Denna helgen har gått i lekandets tecken. Min mormor kom ut på gården så vi lekte mycket och länge vi två.
Idiotleken är favoriten. Jag tar första bästa sak jag hittar (i lördags ett stort stycke vedträ, som husse tappat) i munnen och sedan sparkar mormor på fotbollen. Jag springer ifatt och över bollen. Sedan får mormor gå och hämta bollen och sparka på nytt. Så kan jag hålla på hur länge som helst. Husse vägrar leka denna lek med mig. Han tycker jag ska hämta bollen. Men hallå, hur kul är det?
En annan lek jag gillar för tillfället är rida häst. Barney får föreställa häst. Mina uppsittningar är kanske inte så snygga, mer lite burdusa eftersom jag hoppar upp bakifrån. Jag kan inte hålla på för länge åt gången. Jag får ha koll på Barneys fläbbar som börjar fladdra efter en stund.

Husse har också lekt i helgen. I lördags förmiddag kom det ett mastodont monster körandes.
En hjullastare med en stooor grävskopa på. Det har skyfflats jord och sten i en salig röra.

Matte har lekt på sitt eget lilla vis. Moppat och mummat som vanligt.

Grannen stannade till och presenterade sig igår. Han har kört förbi ett par gånger nu och varje gång har jag skällt ut honom.

Matte sa att jag mest låter, men då sa han: Njaa jag vet inte det ja, För ett par dagar sedan när jag kom förbi visade hon hela garnityret för mig.

Ja, ja sa Husse Det är bara bra att hon säger ifrån. Så det så.

Nä, dags att jobba. Ikväll ska vi till klubben, för matte ska på TS-möte.
O

 

 

 

04-12-04 21:54 ...en gråmulen dag i december 2004.

Livet går sin gilla gång här på bygden. De tvåbente håller på med diverse projekt.Idag var de och shoppade tapeter till två rum. Vattnet har husse fixat så att det är alldeles godkänt. Fick papper från Trelleborgs kommun på att det är kanonfint. Värmepumpen har han också installerat. Det är en hel datacentral nere i källaren.Det blinkar och har sig.Rena julstämingen där nere.

På tal om julstämning.Min matte ät"tosig" med julpynt, Lampor och ljusstakar,nallar och kulor ja,allt. Det är faktiskt riktigt mysigt.

Annars då??? Jo katterna!!, Jag har full pejl på att de finns, helt klart. De gamle,Bubba och Barney har blivit introducerde så de tom äter från samma matskäl,katterna och "di gamle".
Tror fan det.Så sakta som de rör sig,håller de på att bli mantalsskrivna på stället.

Jag har fortfarande inte lycktas kolla in dem från närmare håll,då de sticker direkt jag närmar mig. Jag förstår inte det? Skittråkiga är dom.
Vad jag förstått så heter de "Stina" och "Lillpille".

I dag kom Inger och Olof ut tll oss. Alltid trevligt med besök.
Min träning är sporadiskt.Det räcker med att säga det. Inget att orda om.
Mer då?????

Jo, Nu har Tant Nina varit igång igen.
Denna gången var det en ullskär.
Matte satt och beklagade sig att jag fällde något kopiöst.
Då sa Nina; köp en ullskär och det var ju klart att Matte skulle handla en sådan på stört.

Hade hon hålit på lite till hade hon skalat av huden också. Helvete vad hon kammade.
Inte nog med det,hon lånade en kattkam av Eva från träningsgruppen,som också tog rejält.
Herregud snart liknar jag en kinesisk nakenhund.

Nä,nu lackar matte ur. Hon får kramp på modemet och tangentbordet som fortfarande inte är fixat.
Voine,voine.

Vi höres

O

 

04-12-21 20:02 De tvåbenta har semester från jobbet, dock icke här hemma. Husse håller på med lister och tapeter och matte håller på att jula för kung och fosterland. Hon har köpt några nallar med tomteluva och halsduk och dessa ska ju så klart kläs av. Matte blir så sur på mig när hon hittar nallarna utspridda lite varstans i huset.

Julklapparna ligger färdiga under granen och i morgon är det dags att laga till skinkan och fixa till sillen. mmmm..gott. Det är mysigt med julen och speciellt nu när det är vitt och kallt ute, men tyvärr ska det bli slaskväder dagen innan julafton. Som vanligt alltså.

Jag löper. 2 ½ mån för tidigt. Jag är inne på 13:e dygnet nu.
I helgen som gick tyckte matte synd om Bubba och Barney, så nu är de utackorderade.
Jag har ju tidigare berättat att jag lekt rida häst på Barney. Detta har eskalerat å det kraftigaste de sista dagarna. Jag har försökt med det mesta för att få till lite erotik här på bygden, men nej ingen respons där inte. Jag har ställt upp mig framför de båda med svansen strategiskt vikt åt sidan. Ok, liiite pip och gnäll från deras sida men hallååå! lever dom? Tror knappt det faktiskt. Här springer jag och gör mig till. Det är ju inte jag som ska leka häst, men jag tänkte att de kanske behöver lite vägledning. Lite kvinnlig list, men det sket sig. Tradigt är det nu när de inte är här.

Nej, det enda jag önskar mig nu i jul är att en stor härlig, hårig hane kommer förbi.
Den chansen är ungefär lika stor som att matte får 7 rätt på Lotto, och eftersom hon inte spelar på Lotto kan ni ju själva räkna ut det oddset.

Nähä alla glada, nu ska jag ut och skrämma sketan ur katterna.

Ha nu en härlig jul allesammans, så hörs vi!!

Orizza Lovelace

04-12-27 15:01 ...tradigt men så är läget när jag idag fyller 2 år. Ganska otroligt vad tiden rinner iväg.

Julen har avlöpt lugnt och stilla. Som jag förstod fick jag inte den enda julklapp jag ville ha och nu så kan det vara så. Man kan ju lika bra bli nunna.
"Di gamle" kommer hem ikväll och det ska bli jättekul. Jag saknar dem mycket när de är iväg.

Igår var vi på klubben en sväng. Smörgåstårta, glögg och kaffe till de tvåbenta och inte mer än rastning för oss fyrbenta.

Snart nyår och den ska vi fira hemma i lugn och ro eftersom Husse har jouren på sitt jobb. Skönt att slippa allt smällande också. Tror inte det blir något pangande här på stäppen direkt.

Dags att jobba igen.
Ha det alla och hörs vi inte innan får ni ha ett gott slut allesammans.

Nunnan Orizza


05-01-14 09:26 ….. så länge sedan det var jag skrev här, men det får bli ändring på det hädanefter.
Med liite tur verkar det som att de tvåbenta kan få ADSL uppkoppling här ute på stäppen inom den närmaste tiden.

Veckorna som har gått har inte varit några trevliga veckor precis. Tänker på allt som hänt i världen, både utomlands och här hemma.

På hemmafronten har det varit sjukläger med feber och hosta. Alla de tvåbenta har varit däckade. Även gamle Bubba har varit krasslig. Bara jag och Barney som har varit på G och då menar jag verkligen på G. Hur kul är det att inte få utlopp för sin energi?

Stormen som härjade här i helgen som gick, tog med sig ett trettiotal takpannor, rutorna på gaveln på växthuset blåstes ut, husvagnen fick sig en smäll.

Dagen efter hjälpte jag till i trädgården. Jag plockade pinnar och grenar som blåst ner.
Vi hade tur som hade el hela tiden, men telefonen funkade inte från lördag kväll fram till måndag middag.


Min träning då?
Nu har husse och jag startat upp på ny kula och det känns jättekul. Mitt sista löp klarade jag av riktigt bra. Jag blev inte så låg och skum som de andra gångerna. Nej, det känns kanon bra nu.
Igår kväll var vi på klubben med gruppen och det var hur kul som helst att få träffa gänget igen.
En incident inträffade.
Atlas husse Olof var inte med igår, så Lukas matte Inger som hade Atlas med sig tog ut honom och körde lite. Atlas spanade in en annan hane och stack dit. Lite gruff uppstod och Inger som är ungefär lika stor som Atlas fick tag i "huntingen" och fick ner honom på marken och berättade i skarpa ordalag vad som gällde.
Först spelade han lite Allan ( ta inte illa upp Allan, Ballan ) mot Inger, men efter en stund såg jag hur han slickade sig runt munnen och tyckte att situationen var ganska äcklig. Efteråt gick som klassens ljus hos Inger. Både jag, Quincey och Yankey tittade på dramat med stora ögon.

På söndag ska vi till Vomb och spåra. Det ska bli härligt. Lite nervöst är det dock med alla träden där. Kanske några står på trekvart efter stormen.

Dags att jobba, gott folk

Den pånyttfödda spår- och lydnadshunden
O

 

 

05-01-17 10:11 .... O här igen.

tänk vad fort helgerna går. I lördags lagades taket efter stormen och i går (söndag) var vi ute i Vomb och spårade. Hur kul som helst. Alla vi fyrbenta gick spåren som illrar och de tvåbenta var så nöjda så. Lite uppletande körde vi också.

Matte har fått ett paket som skall hämtas i Trelleholla. Lite sur är hon att behöva köra ner där och hämta det där eftersom hon jobbar i Malmö, men så är det. Flyttar man ut på stäppen och tillhör en annan kommun får man vackert göra det.
Med lite tur kan det vara ett modem till ADSL uppkopplingen.
Det svärs och gapas därhemma när de är uppkopplade via vanligt modem. På typ 20 min så har de kastats ut ca 4 ggr. Det visade sig att matte hade virus i sin maskin.
Men å sidan är det bara bra för min del, för inte fan ska de sitta och surfa tycker jag. Det finns så mycket annat att hitta på. Leka idiotleken med mig tex.
Jag har börjat med "tyck synd om mig" metoden.
Den går ut på att jag sätter mig mitt på gräsmattan med bollen precis framför mig. Där kan jag sitta pall ganska länge och efter en stund smälter matte och tycker synd om mig.
Då tar hon på sig hela lantbrukarutstyrseln inkl mössa och vantar och leker med mig. Det funkar varje gång. Det gäller att få till den där cockerspaniel blicken.

Lite ledsamt är det härhemma dock. Gamle Bubba är inte i form och matte verkar lite deppig över det. Får se vad som händer.

Dags att jobba

Schäfern med cockerögon
O

 

 

05-01-18 20:00 ....
TJO HOO!!!!
BREDBAND ÄR NUMERA INSTALLERAT PÅ STÄPPEN. 2MB ADSL.

Orizzas moja

 

05-01-21 09:57 ... skönt!!

I går kväll var vi på klubben med gruppen. Jättekul, jag var piggelin som en mört. Lite väl mycket gap och skrik blev det. Efter en blick från husse var det bäst att hålla truten. Efter det gick jag riktigt snyggt.

Det var inte så mycket folk där nere. Farbror Göran var nere och gästspelade för tant Cina var ute och rumlade med sitt jobb tydligen.
Det märks att kurserna inte kommit igång riktigt ännu.

Annars intet nytt att förtälja. Jag fick 5 nya bollar igår som Eva har ordnat.
Vår grupp är som en liten diversehandel. Ibland står de tvåbenta ute på parkeringen och lastar och betalar.

Dags att ta tag saker

 

05-01-22 18:52 ...det har varit idag. Strålande sol och minusgrader. Matte och gick på långprommis, vi såg 5 hjortar som sprang precis framför oss. (hörde matte säga; tur att apan är kopplad)
vidare träffade jag ett antal gäss. Vilket halla ballo de höll. Ska jag vara riktigt ärligt, skrämde de faktiskt sketan av mig, eftersom jag inte såg dem från början. Ja,ja även en schäfer kicka kan ju bli rädd.
Vidare har vi lekt idiotleken i massor, matat katterna(med mig bakom gallret)Bubba och Barney får vara inne hos katterna när de äter.Icke jag!!

Förhoppningsvis blir det ett spår bakom huset i morgon.

Ha en go kväll alla
O

 

05-01-30 16:41 .. efter att ha varit på Revinge och spårat. Dimmigt och tradigt har det varit idag. Igår däremot var det kanonväder. Kallt,soligt och alldeles vindstilla. Vi var utomhus hela dagen.

Klörups Automobila Verkstads AB borde vi starta här. Husse har hållit på att fixa bilar sedan i fredags.Först var det en termostat i Mattes bil som skulle bytas. Igår bytade han startmotorn i Mormors bil och igår OCH idag har han lagat Marcus bil. Fläktremmen gick mitt av så vattnet kokte och rök värre än ett makrillrökeri.
Voine, voine.

Det är tur att Husse är så duktig (på det mesta i varje fall)

Annars är det som vanligt här och tur är ju det egentligen.

Ögonlocken ramlar snart
Vi hörs
O

 

05-02-03 13:31
....min bästa kompis och läromästare, Mattes egen lilla guldklimp, Bubba "klubba ungen" har blivit en ängel.
Han fick somna in lugnt och stilla här hemma på gården, på sin älsklingsmatta, med huvudet i Mattes knä och lillhusse Marcus vid sin sida.
Han blev 12 år och 9 månader gammal.
Matte är alldeles uppriven och förtvivlad och jag gör vad jag kan för att trösta henne. Kryper upp till henne och slickar bort de många tårar hon fäller.

När jag stormade in i denna flocken för 2 år sedan var det Bubba som tog mig under sitt beskydd. Han lekte och busade med mig dagarna i ända. Alltid lika tålmodigt. Jag har inte tråffat någon som varit snällare än Bubba. Godheten själv.


Sussa nu så gott Bubba, så ses vi en vacker dag långt fram i tiden när jag kommer till dig och då ska vi busa igen allihopa, Du,jag Barney och Bozz.

Vi saknar dig så otroligt mycket

Orizza med familj.

 

 

 

05-02-10 09:48 En vecka har gått sen Bubba somnade in.
Saknaden och sorgen är fortfarande stor, men Matte kan hantera den bättre nu. Han var ju gammal och fick ett härligt liv.

Jag själv tuffar på med oförtruten vilja. Skäller och gapar och lever djävul så det står härliga till. Sååå mycket energi som bara vill ut.

I lördags var det årsmöte på klubben. Efteråt gick vi ut en sväng. Vi fastnade på parkeringen med Urmoja Irené, som tyckte att jag såg väldigt fin ut.

När vi står där kommer den enda hund jag inte tål. Jag är ganska godmodig med de flesta hundar; tikar, hanar det spelar ingen större roll, men när det gäller den häringa hunden ser jag rött. Det gäller MIN EGEN BRORSA OSKAR OHLSSON. Jag tål honom inte.

För att inte tala om hans ohängde lillebror Ritz. Han lullade bort till oss och började nosa lite försiktigt på mig, men det hade han absolut ingenting för. Han fick sig en skrapa som hette duga. Han pep iväg bort till Oskar för att beklaga sig.
Kom inte här och kom.
Djävla smilfink!!!
Jag hörde nog vad moja Irené sa om mig men jag låtsade som ingenting.
"Sicken" djävla skata. Ja, exakt så sa hon.

Vi körde ner en runda i tisdags och tränade lite. Därefter fick jag springa ihop med Quincey. Kul, kul.

Ikväll är det dags för gruppen. Husse och jag kämpar med framåtsändandet som blir bättre och bättre. Galopp fram till gruppen och därefter går jag ner i trav. Detta har jag kommit på alldeles självmant och det verkar som att de tvåbenta är väldigt nöjda med just det.

Vi hörs
O

05-02-13 21:59 ...och vi myser hela högen.

Igår lördag fortsatte de tvåbenta med sitt avskogningsprojekt.En bokharabinda (en slags slingerväxt)har kvävt allt i sin väg. Flera träd fick tas bort. Det blir ett fint Valborgsmässobål av den högen.
Enligt väderkartan skulle det börja snöa vid 13-tiden och mycket riktigt, kl 12:45 kom snön,så då var det bara att gå in. En timme senare försvann strömmen. Framåt 17-tiden börjde matte ställa fram en massa stearinljus och hon skalade tom räkor i skenet av stearinljus.
Med en massa ljus som fladdrade kröp de tvåbenta upp i soffan och tyckte nog att det var rätt mysigt,när strömmen plötsligt kom tillbaks vid 18-tiden.
Idag har vi varit ute och spårat och gjort uppletande. Husse är inte glad för att lägga snöspår så han och Bosse la parallellspår till mig och Pivo. Det var dökul. Vi fick direkt påsläpp samtidigt. Ingen av oss reagerade något nämnvärtpå det.Sedan korsade vi varann i vinklar och spetsar. Vi fick nästan vänta in varann.
Efteråt fick jag träffa en stöddig schäferhane som jag satte på plats direkt.Atlas var namnet.

Tyvärr kan vi inte åka till Marma i år. Det har slumpat sig så att Husse har jouren på sitt jobb både den vecka det är träningsläger i Halen med klubben och Midsommarveckan. Att byta bort en jourvecka i April brukar inte vara några problem,men Midsommarveckan är ju omöjligt.Ingen vill gå in och ta extra jour då. Skit också, det hade varit jätteroligt att komma upp.

Hoppas,hoppas att Sara snart kommer hem igen.

Ooops,nu ringer klockan i köket och det betyder att Mattes ägg är klara.
Ha dé gott alla
O

 

05-02-16 09:21 Tonya Harding heter en fd isprinsessa.
En ny isprinsessa finns att skåda på Malmö Brukshundsklubb och tro det eller ej, men det
är JAG!!!

Igår var vi nere på klubben och skulle köra lite lydnad. Planen var täckt av en isskorpa som inte var av denna världen. Var betyder det för en så smidig varelse som mig?
Just det, ingenting.
De tvåbenta däremot gick som om de hade skitit ner sig.
Halleda, så det såg ut, men till deras försvar skall sägas att det inte bara var de som såg roliga ut när de gick.

Lite fritt följ blev det och jag försökte hålla reda på Husses ben som gick som lärkevingar emellanåt. Och så vill de att man ska följa med, hålla kontakten, ja ni vet allt vad det innebär under sådana omständigheter. Ja, ja. Det blir nog bra med det någon gång i framtiden.

Framåtsändandet gick kanon igår. Första skicket blev lite snett och ett par stopp, men sen så!
Det satt som en fläskläpp. Galopp ut till gruppen ( koner i detta fallet) ner i trav och därefter trampade jag på målmedvetet tills Husse sa någonting.

Nöjda och lyckliga avlutade vi träningen där och på vägen upp till bilarna kom smilfinken Ritz med matte fram till oss. Denna gång var Ritz matte smart, för hon gav oss varsin köttbulle.
När så Ritz kom fram till mig, kom jag helt av mig för han luktade ju köttbulle, så det blev lite slickande runt munnarna istället för grufflandet som jag hade förberett redan jag såg honom.
Ibland kan de tänka till de där tvåbenta varelserna.

Kennelmoja Irené skulle ju börja kurs igår och om det har både moja själv och Tant Nina skrivit. Så snöpligt.
Jag fick träffa hennes Raska igår och det var en kul liten tjej. Henne skulle jag nog kunna leka med.

Rastade och nöjda körde vi så hem till gården
(Engelsk serie som gått på Tv sedan Hedenhös)

Barney och jag fick varsitt grisöra som vi svepte i 190 och därefter kröp vi upp i soffan och bara var. Visst är livet gött.

9,7- 9,8 - 9,6 - 9,5 - 9,8 - 9,9- 10,0 -
9,9- 10,0- 10,0- 10,0- 9,8- för det tekniska utförandet.

10,0 -10,0- 10,0- 10,0- 10,0- 10,0 -10,0 -
10,0-10,0 för det konstnärliga utförandet

Orizza

05-02-21 09:22 Hörsel kåpor till en Golden gosse och till en schäfer kicka köps omgående

Min husse är ju ganska glad för prylar av alla de slag. En riktig teknikhusse är han.

Strax innan jul inhandlades en ny TV.
50 tum skulle det vara.
T om matte som är som ser lika dåligt som Mister Magoo kan nu se texten.
Iofs har hon ju fått glasögon, men hon kan läsa texten utan dem.

Nu var det då dags för nästa pryl. En hemmabio anläggning som håller på att spränga betongväggar.
Fan i helvete vad det dånar. Jag for av soffan med parabolerna riktade åt alla möjliga håll när Elton John, live from Madison Square Garden drog igång sin pipa och den är ju inte nådig.

Matte sa att det hörs ända ut i stallet och det ligger tvärs över gårdsplanen.
Har jag tur har väl katterna flyttat pga oljudet.

I lördags var det vägmöte uppe hos bonden och därefter körde vi till stan där de tvåbenta köpte målarfärg till matrummet. 2 olika gråa nyanser blev det. Nu ska det målas och fixas till.

Döm då om min förvåning när de igår morse startade med att riva ut hela hallen. Spik och gips for all världens väg och jag blev gråhårig på kuppen.

Det ska bli spännande att se slutresultatet.

Annars rullar dagarna på.
Jag har fått ett återfall vad gäller att bita och dra ner saker.
I fredags slaktade jag mattes klocka. Tro fan det, sånt liv som den håller varje morgon och inte stänger hon av den i heller. Sagt och gjort. The clock is no more.
En lampskärm fick sig en omgång och dessa älskade toarullar som jag splittrar i beståndsdelar.

Dags att ta tag i dagens sysslor

O

 

05-02-23 08:51 ...........INSNÖADE!!!!!

Herre djävlar vad med snö det är i lilla Klörup.Drivorna ligger meterhöga.
Vår grusväg + vägen mellan 101:an och Llla Svedala finns inte för tillfället.
Det var 2 "panndöa" optimister i byn som försökte ta sig ut till 101:an, men de blev stående direkt.
De kom varken fram eller tillbaka.Det är bara att vänta på plogbilen.
Problemet är bara att det blåser igen på typ 10 minuter.

101:an för er som inte vet är en 70-väg, inte speciellt bred, den sk Gamla Landsvägen(känd från gamla Edward Persson filmer)

Mig stör det iaf inte. Dömysigt att ha de tvåbenta hemma. Husse ska gå ut och fotografera eländet lite senare.

Vi var på klubben en sväng igår. De tvåbenta hade jätte trevligt,med lite kaffe och snack med Sollan och Nina. Barney och jag fick vårt också.

Husse och jag körde lite framåtsändande, men det var inte helt lätt i stormen.

Nu ska jag ut och pulsa runt i drivorna.
Vi hörs

 

05-02-27 14:55 ..
Tjenare, Byggare Bob här. Ja, nu har matte döpt om mig igen. Om ni bara visste så många namn jag har.

Byggare Bob tillkom i fredags efter min välvilja att hjälpa till med renoveringen här hemma.
Som vanligt uppskattades det föga. Alltid likadant. Man försöker att göra sig till, men får bara fan för det.
Jag hade flyttat en massa murstensblock runt i huset och inte var de lätta att bära runt på.
Det var sista gången jag hjälpte till. Kan man inte få lite uppskattning får det vara. Jag krusar ingen, det är ett som är säkert.

Barney och jag har fått vara ute hela dagarna.
Husse målar och vi springer bara i vägen. Vi har tom fått äta ute, men det smakade iofs jättebra.

När målningen skulle påbörjas igår visade det sig att tjejen i affären blandat fel färger. Jag behöver väl inte säga vad som sas. Det kan sammanfattas ungefär så här:#&&7!!!½o))?///!!!""2//'¨/7.
Svårt att tyda?
Ok, jag kan skriva det i klartext: Helevetes djävlar, förbannade skit, satan i gatan, hur fan kan de anställa en så ung tjej i affären,
ja djävlars helvete! Ungefär så lät det.

Matte satte (rim) sig i bilen och körde till Bauhaus och köpte ny färg, eftersom den andra affären hade stängt. I morgon är det Husse som åker dit och lämnar färg och får pengar tillbaka utan prut. Så det så.
Phuu, det är tufft att renovera.

Inget spår denna helgen. Värdelöst med så mycket snö.

Nu så får det vara för idag.

Byggare Bob

 

05-03-11 20:05 .....fredagkväll och jag ligger och njuter framför öppna spisen.

En oerhört jobbig dag har det varit som vanligt.

Jag har hjälpt de tvåbenta att klyva ved. Detta tog så oerhört på krafterna att jag var tvungen att ta veden med mig in i mattes säng. Där fortsatte jag att klyva den och det blev nog liite för mycket spinkor av det. Vsd Matte sa när hon kom hem vill jag inte skriva här, men det var inte rumsrent om man så säger :o))

Nu under kvällen har matte börjat med någon slags terapi. Hon har kraftiga repbitar som hon har gjort en slags ögla av. Varje gång jag springer förbi henne känner jag av dåliga vibbar och hennes ögon nästan blixtrar när hon tittar på mig?
Undrar vad det ska bli av de repen??

Annars rullar det på som vanligt. Klubben och framåtsändandet igår. Jag envisades med att gå snett genom konerna varje gång. Det är svårt att få något ordentligt uträttat när underlaget är som nu. Blött,skare modd och skit. Ok ska inte skylla mina sneda utgångar på det,men det känns inte så kul att träna när det är så här.

Fortsatt renovering står står på agendan denna helgen och förhoppningsvis är det spårträning på Revinge på söndag som gäller.Allt hänger på detta dj...la väder som inte vill ge med sig.

Hoppas att det går bra för Kajsa och Tant Nina på söndag i rapporttävligen / Sölvesborg.
Håller alla mina klossingar.

Vedklyvaren med stort O


 

05-03-22 15:06 Med mig är allt bra förutom att jag har fått två stora kratrar på min lår. Jag håller på att fälla och Matte kan inte låta bli att rycka tussarna när jag går förbi henne.

Arbetet skrider på, både inomhus och utomhus.
En dag i förra veckan var det nära jag fick rött kort. Jag hade arbetat hela dagen och när Husse kom hem fanns följande detaljer i deras säng: Vedstycken i olika modeller, spinkor, flisor, stora, lite större och bauta stora. Usch, de var tunga kan jag lova. Olika storlekar av en gipsskiva, 1 sopborste där jag delat på plasten och borsten. 1 toaborste (inte så fräscht kanske)
Denna dag gick i arbetets tecken och den avslutades genom att jag sprang ner i källaren och "crappade" (slang för baja).Jag trodde kärringen skulle strypa mig.

Någon baksida av huset har vi inte kvar eftersom Husse plockade ut hjullastaren i helgen. Totalt uppkört är det nu. De få grannar vi har höll på att köra rakt ut i åkerfältet när de såg bombhålet. Det liknar en uppskjutningsplats som NASA har hyrt av oss.

Min träning fortskrider och vi har varit på Revinge och nu i helgen som gick var vi ute vid Sturup. Ett bra pass blev det. Husse var jättenöjd. Det var inte helt lätt spårat i helgen, men jag löste det efter ett idogt arbete. Uppletande och platsliggning ingick också i träningen.
Husse sa TRAMS till mig en gång på uppletandet och då djävlar skärpte jag till mig. Avskyr när han är så där barsk i rösten. Jag håller på att krypa av skinnet. Efter det gick det bra och 6 föremål plockades in.

Framåtsändandet nöter vi på med också. Det går bättre och bättre. Har bara lite bry ibland att hålla reda på Matte. Jag går bra ut och farten är också bra, men vi ska få bort de retfulla stoppen som kan komma av och till. Skam den som ger sig.

Nu i påsk ska Matte vara långledig. Det ska bli skönt. Iofs ska hon måla och Husse håller på med hallen som ska flytspacklas och därefter ska nytt golv på.

Tant Nina med hela "bennet" ska komma ut till oss nu i påsk och det ska bli kul!!

Ikväll är det klubben och framåtsändandet som gäller.

Ha det gott alla
Hon som snart blir omplacerad:o))))
O

05-03-29 11:01 ………… Så fort de här helgerna flyger förbi. Tradigt.

Dock har det varit riktigt "goa" dagar, lite kallt men helt OK.

Barney och jag har varit ute så gott som hela helgen. Även maten har vi blivit serverade utomhus. Det smakar mums att äta ute.

I fredags kväll kom Donna och Yankeys moja och pappa över på lite mat och trevlig samvaro. Jag tog tillfället i akt och terroriserade pappa Jan med bollen. Berätta inte för någon, men jag lekte faktiskt lite häst med honom också. Tog ett grabbatag i hans ben. Inte helt uppskattat var det förstås.

I söndags var det spårträning och Revinge som gällde. Fy satan så kallt det var.
Jag var inte helt på topp och var väldigt nonchalant. Husse fick krupp och berättade vad som gällde. Gulp!!! Ok då. Spår var det ja. Inget höjdarspår med andra ord.

Uppletandet gick desto bättre och skönt var ju det.

På kvällen kom Tant Nina, Tant Sollan och Fajbjoj Jonas hem till oss. Jättekul. Kaffedrickande och hundprat, men jag lyckades få med Nina på idiotleken. Inte heller Nina kunde begripa tjusningen med denna lek. Är det verkligen bara jag som tycker den är kul??

Nu är man tillbaka i vardagen och nu ska det byggas om.
Jag får avsluta nu så jag hinner med lite innan de tvåbenta kommer hem.

Hejdå

Byggare Bob

 

05-04-03 22:12 Det började i fredags. Jag fick så ont i magen och kunde ju inte hålla mig. Jag crappade ner hela stora rummet. Jag var lite otaktisk för jag lade det lite överallt. Jag lyckades märka alla mattor förutom den under soffbordet. Snällt va?

När Matte kom hem vid 13-tiden och såg hela eländet blev hon alldeles grön i ansiktet. Hon torkade och ulkade om vartannat. Alla fönster och dörrar stod på vid gavel och Ajaxdoften började så sakteliga sprida sig i huset. Usch ja, inte kul varken för Matte eller mig.
Vet inte om det kan vara vindruveplantan som Matte tagit in från växthuset och planterat om. Jag nackade den i beståndsdelar.

Växthuset ja. Det finns inte längre.

I fredags kväll började de montera ner det. De höll på tills det mörknade.
Upp tidigt i lördags för avfärd till Sturup och spårträning. Själva spåret var ganska Ok.
Fick dock tapp på ett ställe, men jag lyckades klura ut det. Uppletandet var ingen direkt hit men men, bara att fortsätta träna.

Hem i hundranittio för fortsatt demontering av växthuset. Sedan körde Husse till sin bror och installerade en dator. Hem igen för att fortsätta rivningen.

Upp innan fan fått skorna på sig idag (söndag) och igång igen med nämnda projekt. Bortforsling av brädor, bråte jord, takplast, staketstolpar, ja allt.
Mitt i alltihopa kom Lillhusse Marcus som varit iväg och köpt delar till sin bil. Sagt och gjort. In med bilen i maskinhallen och Husse bytte spindelled, lampa, fixade handbromsen och något med motorhuven.

Ut i hjullastaren för att ta bort stenplattor, rikta upp stolpar, ta bort grus (det har varit en paddock innan växthuset byggdes där). Därefter skulle staketet flyttas ut i tomtgränsen.

Mitt i alltihopa gick hjullastaren i sönder. Tro fan det, så som den rullat. Jaha, lite lugn och ro nu då, tänkte jag, men ack nä. Husse gick in och nu lägger han klinkers där kaminen ska stå.

Som tur är så har mormor varit här idag och underhållit Barney och mig. Jag menar hur kul på en skala är detta för oss?

I veckan som gick har Husse även varit iväg och köpt material till hundgårdar som ska byggas bakom stallet. Hål ska göras från boxarna så någon?kan gå ut och in.
Undrar vad det är för stackars satar som ska vara där?

Nu svimmar vi snart allihopa

O

05-04-05 09:37
…och Husse är hemma hos oss idag. Han har tagit ledigt från jobbet. Mysigt!

Klubben stod på agendan igår kväll. Husse var på möte och Matte drack kaffe med Nina och Vicky. Väldigt produktivt får jag säga: o)))

Aja, vi körde ett litet pass, Tanten och jag. Piggelin som bara den var jag. Lite hafs och tjolahopp blev det. Plats under gång har vi inte kört på länge och det märktes. Jag var lite seg där, men efter en snabb korrigering från matte smackade jag rätt ner i marken. YES!


Dessförinnan hade hon varit ute på planen och terroriserat Nina och Kajsa med sneda sittningar.
Kajsa; ett gott råd: Nästa gång du ser kärringen ta sikte på dig och din Matte, stoppa två bananer i öronen så du slipper höra hennes djävla tjatande. Hon är så förbannat petig så man får krupp på henne.
Jag har sagt det innan och jag säger det igen: Glöm inte Bubbas apporteringar för allt i världen. SAY NO MORE!

Kajsas kryp var jättesnyggt och finskan sitter som en smäck. De tvåbenta hade sett den från terrassen och ställandet är sanslöst. Skitsnyggt!

Kvällen avslutades med en runda ihop med Quincey. Han fick sig en omgång, men eftersom jag är ganska porrig av mig kan ni ju räkna ut den leken. Jag tyckte det var jättekul, men inte han. Efter en stund försökte han springa ihop med Barney istället, men jag gav mig inte.


Det börjar dra ihop sig till träningslägret i Olofström. Vi ska köra iväg redan nästa tisdag. Vi tar en lillsemester i samband med lägret. Det ska bli gott att komma iväg lite grann från alla bestyren här hemma.

Annars har jag varit lugn idag tycker jag. Toalettborsten har jag använt. Glömde att ställa tillbaka den förstås, så man blev ju avslöjad.

Hushållsbiträdet Orizza

 

 

 

05-04-07 10:18 …Igår kväll fick jag på blocket av honom. Satan, så rädd jag blev. Höjdmässigt sjönk jag ihop till en tax storlek och både öron och ögon försvann sas.
Lite slick, ryggrullning och jamsande så blev det bra igen. Men kvällen blev förstörd så jag gick och la mig i fåtöljen istället. Tradepelle!!

Ikväll är det klubbdags. Framåtsändande och kryp är väl det som har första prioritet.

Inger och Lukas ska ut i högre klass spår på lördag så de ska väl ha sig en genomkörare. Hoppas nu det går bra. Lukas spårar jättebra, men kan bli störd av viltet och dit de ska finns det MYCKET!

Annars inte mycket att förtälja. Livet rullar på som vanligt och det är skönast så.

Hon som fått på truten
O

 

05-04-11 23:01 ...för nu har jag trampat runt hela kvällen. Inte så konstigt när de håller på att packa in i husvagnen. Någonting är på G.
Inte så lätt att gå och lägga sig då.

Ska bli kul att komma iväg lite grann. Hörde de säga att på onsdag kväll ska vi ev åka till Karlshamns BK och gästspela lite på deras appellplan. Där ska vara så fint enligt de tvåbenta. Vi får väl se.

Ha det gott alla så hörs vi efter lillsemestern.

Tramparen OUpptag och uppletande är väl det som kommer att tränas mest, har jag en känsla av.Skit samma,det är lika kul vilket som.

 

05-04-18 11:43
…… Jaha, då var man tillbaka i verkligheten igen.

Vi har haft det jättemysigt i Blekingeskogarna. Tränat minst 2 pass varje dag. Allt från uppletande till lydnad. Jag har varit övertaggad dessa dagarna och det var ju inte så populärt INNE i husvagnen.
Allt eftersom dagarna gick ville jag ju bara mer och mer. Som grädde på moset började jag att löpa också, vilket inte alls var medräknat. Denna gången har jag inte veknat till utan tvärtom blivit mer taggad, på gränsen till överjobbig enl de två, men det är ju ändå positivt i det hela.

Spåren har varit jätteroliga. Vi är ju inte vana vid sådan terräng och det märks. Kärringen är full av blåmärken och muskelsträckning både här och där och i söndags på sista träningspasset fick jag asa upp liket som höll i spårlinan ( inga namn) . Upptaget låg på en brant som gick krafigt uppför. Väl uppe rörde liket sig bättre så vi kom iväg.

I onsdags kväll körde vi till Karlshamns BK för att träna lite lydnad. På plats visade det sig att de skulle ha en månadstävling, så där var ganska mycket folk. Jättetrevligt var det iaf för de tvåbenta, som pratade och drack kaffe så det stod härliga till. Jag fick vara i bilen eftersom jag löper, men ett pass körde vi ändå. Husse och jag. Vi gick lite avsides. Kul att vara på en annan klubb och träna.

Farbror Göran och Tant Cinas bil gick i sönder och det tog inte 10 minuter innan alla tvåbenta av manligt kön stod lutade ner i motorn för att kolla. Husse plockade fram ett slags instrument och konstaterade att det var något slags laddningsrelä som lagt av. Ett nytt köptes in och allt var frid och fröjd. Det var ganska kul att se alla gumpar som stack upp runt bilen.

I söndags efter sista spårträningen gick vi en runda i skogen. Pia som har en Riesenhane hängde på, men se det gick inte alls. Jag blev fullständigt rabiat när jag såg honom. Till slut svarade han tillbaka, så det var ett djävla liv och rappakalja där i skogen. Husse small kopplet i häcken på mig och då fick jag lugnat ner mig lite. Pia gick iväg med sin hund och glad var jag för det. Han står på exakt samma lista som Oskar Ohlsson. Kom inte här och kom, för då satan blir jag tosig.

Nåja, vi kom hem vid 16.00 tiden igår och glad blev Barney. Extra glad för att jag löper förstås.

Det finns hur mycket som helst att skriva, men spökskrivaren har ju ett jobb att sköta och det kanske är läge att ta tag i det nu.


Semestersabotören
O

 

 

 

05-04-20 13:21 .. mulet och grått. Kallt så det räcker också.

Vi var nere på klubben en sväng igår kväll. Körde ett litet pass, liket som nu vaknat till och lilla pigga jag. Sneda utgångar på framåtsändandet, lite gap i svängarna, samt en liten hurril från Husse på läggandet under gång, vilket gjorde att jag damp i backen så det yrde om det.

Jaja, det är bara att träna på. Någon gång blir det förhoppningsvis bra.

Mycket folk var det där nere. Kurser och 380 koner på appellplanen. Vi passade på att köra framåtsändandet när kurserna gick in för att fika.

Efter passet fikade de tvåbenta. Kennelmamma Irené var också därnere för att gå kurs, men hon fick ont i hälsenan efter pausen. Voine, voine, vilket virke det är i tvåbeningarna nu för tiden. Say no more.
En trevlig fika och pratstund fick de iaf, så lite valuta för kursen blev det nog ändå.

Kvällen avslutades med att jag satte på Quincey. Vilket jobb jag hade för att få grepp på det lilla "lammakyttet". Han var hal som en ål, men efter ett idogt arbete fick jag till ett par bestigningar.

På vägen hem till kändes det nästan som vi var på bilsafari i Kolmårdens Djurpark. 3 harar fick nästan sätta livet till, 1 räv samt flera rådjur precis vid vår grusväg upp till huset.

Det är tydligen inte bara jag som känner laddningen i luften, det verkar vara mycket djur som är lite pilska nu för tiden. Mycket rörelse är det iaf.

Nähä, gott folk

Allt för mig idag.

Hon som är full av hormoner
O

 

05-04-27 08:34 ...inför ett spektakel som kallas för UTSTÄLLNING.

Håll i hatten alla, för nu djävlar ska jag ut i ringen. Nu har de tvåbenta i samråd med Tant Nina bestämt att den 4 juni ska vi till Hörby BK och där ska jag och Kajsa ställas ut. Även andra ekipage från klubben ska dit. Allt för att försöka få en 2:a som det så vackert heter. Vad det betyder bryr jag mig inte ett skit om, men de verkar nöjda med det.

I gårkväll på klubben inleddes detta hallaballoo med att Nina tog mig och gick runt. Därefter skulle jag stå fint, men hur lätt var det när de tvåbenta gick på varsitt håll. Jag gapade i högan sky och ville absolut inte stå med sträckt bakben. ( Kan ju även vara så att vinklarna bak inte är såå bra)

Matte lovade Nina att träna mig lite varje dag på detta. Jättekul :o)))

Nina får göra en dubbelhandling. Tänk om både jag och Kajsa går vidare till konkurrensen?
Hur gör de då? Chansen är nog mikroskopisk att både jag och Kajsa ska få en 1:a, men man vet ju aldrig. (Jo, det vet vi alla att så blir INTE fallet).

Efter den lilla "ringträningen" körde Husse och jag ett litet pass. Varken jag eller gubben var riktigt i slag. Träningen dessförinnan tog väl död på oss båda.
Sneda utgångar på framåtsändandet, islag i hindret. Jag hade inte det riktiga klöset i avstampet som jag brukar ha. Det jobbas med avståndet till hindret och bäst blir hoppet när vi står väldigt långt ifrån hindret. Landningen blir sas långt ut.


Nej, nu får det räcka för idag

Ha de alla
Blivande utställningsstjärnan
O

 

05-05-11 10:07 …har varken haft tid eller lust. Vårdeppig kanske? Lite trist är det också med dessa nötter som skriver i gästboken. Inte är det lätt att tyda heller. Varken punkt eller styckebrytningar, upprepningar m.m. Bättre de lägger kraft på att förbättra språket.

Löpet är klart och ordningen är återställd. Nu har jag sansat mig rejält. Kanske lite efterdyningar.

Träningen fortskrider men Husse har beslutat sig för att vänta med högre klass till hösten. Uppletandet känns inte helt genomarbetat ännu. Ingen panik för min del.

Nu fick ju Matte vatten på kvarn vad gäller rapport efter att ha läst MajaBaja.s dagbok .

Huva, tänk att vara borta sååå länge med så mycket störningar och vägar. Nej fy, vad nervöst.
Även om Matte tycker jag är en "pain in the ass" vet jag att hon är rädd för att skicka iväg mig. Sedan ska det låta så tufft med typ; lite svinn får man räkna med men men, jag vet att innerst inne hade hon varit sketa nervös.


Dags att jobba igen

Blivande utställningsstjärnan :o)))
O

05-05-14 19:14 ........ Ja du, kennelmoja och alla andra, det namnet har jag hört till leda och förbannelse i snart 2 år. Ända sedan jag var en bebbe. Kärringen har tjatat hål i huvudet på oss allesammans med det.
Task hit och Task dit. Task på höjden och Task på längden. Hur kan man vara så såld på en hund man inte ens har träffat, eller ens sett några valpar efter? Magkänsla säger hon.
Magkänsla my ass säger jag. Hon har noll koll på schäfer överhuvudtaget. Jag vet att hon går i lära hos Nina, men hon har huuuur långt som helst kvar. Nej, jag tycker hon ska hålla sig till sina Golden som hon har hållit på med sedan 1979.

Här hemma är det hur tradigt som helst. Barney och jag funderar på att sätta oss ute vid stora vägen med varsitt plakat hängande runt halsen med texten: Snälla ta oss med för vi pallar inte att vara hemma längre.
De tvåbenta håller bara på med huset. Visst, vi har ju iofs varit på klubben 3 dagar denna veckan och i morgon ska vi till Sturup och spåra, men ändå. Jag vill ju så mycket.

Det blir det vanliga. Jaga skiten ur bilarna som kör förbi. En sak vi har upptäckt är att de som förr red förbi, numera vänder ca 200 m från oss och rider tillbaka samma håll de kom ifrån. Hur kul är det? Både för dom och för mig. Jag hinner ju inte ens med ett startskall.
Skittråkiga är dom.

Det verkar som att det ska bli tillökning här på gården. Den ena katten som enligt de förra ägarna är steriliserad (de hade lämnat in henne till Djursjukhuset innan vi tog över gården)
är tjock som en tunna runt magen. Ja, ja bara att vänta och se. Om det blir några kattungar sa matte att hon skulle lägga dem i en låda och köra iväg med dem till de gamla ägarna och sätta utanför deras dörr.

Matte känner sig kass, hon säger att huvudet känns som en medicinboll, så jag får väl sluta här.

Vi hörs alla

Storasysteromfyramånader O :o))))))

 

05-06-05 18:04 ...men inget roligt att berätta tyvärr.

Var på utställning igår.Curt Bökefors (djävla gubbe) gav mig en 3:a på grund av min goa mjuka kisepäls. Kennelmoja Irené ställde ut mig och djävlar vilket grabbatag hon hade om mig. Jag vrålade och pep för jag ville ju till mina tvåbenta som stod på behörigt avstånd och jonglerade med bollen så där retfullt som bara vissa kan. I vilket fall som helst frågade han kennelmoja om pälsen var klippt??!!.Men hallo, hur många hästar var där hemma i det stallet undrar ju jag. Matte sa att han kunde ta sig i brasan.
Jag har redan beklagat mig för Ila, för jag känner viss sympati med henne nu.

Grattis iaf till Tant Nina-Kajsa som fick sin 2:a och till Lars-Susanne-Panja som blev SBCH i och med att de fick sin 2:a.

Det har blivit tillökning i Klörup. 5 st kattungar ligger uppe i halmbalarna. De tvåbenta verkar mest besvärade och vet inte riktigt hur de ska hantera det hela.

Kennelmoja; de tvåbenta hälsar och tackar ännu en gång för den flotta uppvisningen av lilla mig. (59 cm hög, 29,4 kilo tung)

Skönhetsdrottningen med nyklippt päls :o)))
O

05-06-06 11:53 ...som är "någon" på Demonsidan. Helt rätt.
Apan Bus

 

05-08-05 21:19 Av någon anledning blev jag utloggad från MSN och kommer ej in igen. Kan bero det sketavädret härute.

Ha det gott och kör försiktigt till Kristinehamn??

Christine